Büyükşehir’den bu isimlere onay çıkmadı, CHP’liler tepki gösterdi

Büyükşehir’den bu isimlere onay çıkmadı, CHP’liler tepki gösterdi
Sarıyer Belediyesi'nin Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Türkan Saylan’ın isimlerini 3 caddeye verme kararına İBB onay vermedi.

CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Türkan Saylan’ın isimlerini 3 caddeye verme kararına AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) onay çıkmadı.

Sarıyer Belediyesi 90’lı yıllarda uğradıkları bombalı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden, Prof. Dr. Bahriye Üçok,  Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve 2009 yılında kanser hastalığından dolayı hayatını kaybeden ÇYDD’nin eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isimlerini Sarıyer’in bazı caddelerinde yaşatmak istedi ancak bu karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul görmedi. “AKP’liler ideolojik davranıyor” diyen CHP’liler karara tepki gösterdi.

Sarıyer Meclisi’nden geçmişti

İstanbul genelindeki ilçelerde aynı ismi taşıyan sokak ve cadde isimlerinin değiştirilmesi kararını uygulamak için harekete geçen Sarıyer Belediyesi, 507’si sokak, 18’i cadde olmak üzere toplam 525 güzergahın benzer isme sahip olduğunu tespit etti. Belediyenin numarataj birimi öncülüğünde, muhtarlar, vatandaşlar ve STK’ların görüşü alınarak 525 güzergah için yeni isimler belirlendi. Sarıyer Belediye Meclisi’nde kabul edilen yeni cadde ve sokak isimleri son onay için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

Bahriye Üçok yerine Fatih Sultan Mehmet Caddesi

İBB Meclisi, değiştirilen isimlerin büyük kısmını oy birliği ile kabul ederken, 3 yeni caddenin ismine izin çıkmaması tartışma yarattı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Fatih Caddesi’nin; Prof. Dr. Bahriye Üçok Caddesi olarak değiştirilmesini isteyen belediyenin önerisi İBB Meclisi’nde kabul edilmezken, söz konusu caddenin adı Fatih Sultan Mehmet Caddesi oldu.

Turkan Saylan yerine İskele Caddesi 

Rumeli Kavağı’ndaki İskele Caddesi’nin Ahmet Taner Kışlalı; Kilyos’taki Kale Caddesi’nin ise Prof.Dr. Türkan Saylan Caddesi olarak değiştirilmesini isteyen belediyenin bu taleplerine de İBB Meclisi’nden izin çıkmadı. İskele Caddesi’nin adının Rumeli İskele Caddesi, Kilyos’taki Kale Caddesi’nin ise Kalecik Caddesi olmasına karar verildi.

CHP’li Zeybek; ‘İdelojik yaklaşılıyor’

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Üç demokrasi şehidimizin isimlerini, adları değişecek sokaklara vermek istedik. Ancak bu isteğimiz cadde isimlerinin sürekliliğinin korunması gerekçesiyle İBB Meclisi’nden geçmedi. Bize göre AKP’li üyeler konuya ideolojik yaklaşıyorlar” dedi.

Bu haber toplam 3606 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT