Zeybek: CHP birinciliğini korudu

Zeybek: CHP birinciliğini korudu
Gökan Zeybek 12 Eylül’de yapılan anayasa referandumunun sonuçlarını Sarıyer Manşet Gazetesi’ne değerlendirdi.

CHP Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Gökan Zeybek 12 Eylül’de yapılan anayasa referandumunun sonuçlarını Sarıyer Manşet Gazetesi’ne değerlendirdi. Sarıyer’de seçime katılımın oranının düşük olduğunu ancak buna rağmen CHP’nin Sarıyer’de açık ara birinciliğini koruduğunu söyleyen Zeybek, “MHP’nin güçlü olduğu Sarıyer’deki mahallelerde “evet” oylarının yüksek çıkması, üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur” dedi.

“Sarıyer’de katılım oranı düşük oldu”
Gökan Zeybek şöyle konuştu: “Sarıyer’de seçime katılım oranı düşük olmuştur. Özellikle CHP’nin güçlü olduğu sandık çevrelerinde bu daha açık bir şekilde gözlendi. Yine buralarda yaşayıp memleketine çay veya fındık toplamak için memleketlerine giden ya da bayram tatilinde şehir dışına çıkan birçok vatandaşımızın oyunu kullanmadığını tespit ettik. Derbent ve Maden mahallerinde küçükte olsa bir boykot tavrı etkili oldu.”

“Yerel iktidara güven devam ediyor”
“Sarıyer halkının yerel iktidara güveninin devam ettiğini ve CHP’nin Sarıyer’de açık ara birinciliğini koruduğunu söyleyebiliriz. Beklentimiz olan 100 bin “hayır” oyuna katılım oranından dolayı ulaşamadık. Bu arada örgütümüz bütün sandıklarda en az 2 kişi olarak görev yapmıştır ve bu konuda emek veren tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” 

“Evet oyları bir partiye mal edilemez”
AK Parti İlçe Başkanlığı’nın 2009 yerel seçimlerindeki farkın 12 Eylül’de ciddi anlamda kapandığı yönündeki değerlendirmeleriyle ilgili olarakta konuşan Zeybek, “Referandumda kullanılan oylar doğrudan doğruya bir partiye mal edilemez. “Evet” ya da “Hayır” oylarını bir partiye mal ederek değerlendirme yapmak için bu yönde oy kullanan diğer partilerin kendilerini lağvederek o partiye katılmaları gerekiyor. Sonuç olarak Sarıyer “Hayır” demiştir. Örneğin AKP’nin tüm çalışmalarına rağmen ikamet ettiğim Daruşşafaka Mahallesi’nde AKP yine hezimete uğramıştır. Ayrıca MHP’nin güçlü olduğu Sarıyer’deki bazı mahallelerde “evet” oylarının yüksek çıkması da üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur” dedi.

“Parti olarak sonuca saygı gösteriyoruz”
Zeybek sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye genelindeki beklentilerimizde ciddi bir sapma oldu. Bu konudaki değerlendirmelerimizi de yapmaya devam edeceğiz. Halkın iradesi anayasa değişikliği yönünde olmuştur. Parti olarak bu sonuca saygı gösteriyoruz. Ancak sandığa gitmeyen 16 milyona yakın yurttaşımızın da hassasiyetlerine dikkat ederek, anayasa değişikliklerinin uzlaşma yolu ile parlamentodan geçmesi gerektiğini söylemeye devam edeceğiz”

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum