Yüzlerce kişi kan verdi

Yüzlerce kişi kan verdi
Ali Düşmez’in başkan seçilmesinden sonra büyük bir hareket kazanan İstanbul Amatör Spor Kulüpler Federasyonu, hayata geçirdiği sosyal projelerle ses getirmeye devam ediyor.

İASKF’nin Kızılay işbirliği ile düzenlediği kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü. Yüzlerce kişi Poligon Mahallesi’ndeki federasyon binasına giderek kan bağışında bulundu.



İASKF ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen "Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır. Haydi, Gönüllü Kan Bağışçısı Olmaya" kampanyası Orhan Saka Amatörler Evi'nde yapıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan kampanyada ilk kanı Başkan Ali Düşmez bağışladı. Ardından İASKF yöneticileri de kan bağışında bulunarak sporculara örnek oldu. İstanbul’daki birçok spor kulübü de yönetici ve takımlarıyla birlikte gelerek kampanyaya destek verdiler. Orhan Saka Amatörler Evi'nin kapısına asılı olan kampanya pankartlarını gören çevre sakinlerinden de kampanyaya katılarak kan bağışın da bulunanlar oldu.



Düşmez “Toplum olarak böyle sosyal projelere ihtiyacımız var”
Kampanya ile ilgili Sarıyer Manşet'e konuşan Başkan Ali düşmez, kan bağışı gibi sosyal projelerin toplumsal açıdan önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: “Sivil toplum örgütünün yöneticileri olarak yalnızca tarif edilen görevleri yapmamak lazım. Benim bugüne kadar görevde bulunduğum tüm STK’lardaki bakış açım buydu. Bir spor kulübü başkanı, bir okul derneği başkanı olabilirsiniz ama yalnızca tarif edilmiş görevlerin içerisinde kalmamak lazım. Toplumun diğer meselelerine dikkat çekmek lazım. Kamuoyunda bir ilgi uyandırmanız lazım. İASKF’ye başkan olduğumda engelli öğrencilerimizle birlikte burada birkaç kez çok güzel etkinlikler gerçekleştirdik. Kulüp başkanlığım döneminde de bu tarz etkinlikler düzenlemiştim. Kan bağışı kampanyası da bunlardan biri. Yüzlerce insan buraya kan vermek için akın etti. Biz bu yoğun katılımdan büyük bir memnuniyet duyduk. Her sene 3-5 tane sosyal etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Toplum olarak bu tarz kampanyalara çok ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Alt yapı ve üstyapısıyla birlikte tam kadro olarak Bakırköy Spor Kulübü’ne ayrıca ben çok teşekkür ediyorum.”




Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum