Yunanistan’dan anlamlı ziyaret

Yunanistan’dan anlamlı ziyaret
Yunanistan’ın Didymoteicho Belediye Başkanı Paraskevas Patsouridis, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret etti.

 Dostluk mesajlarının verildiği ziyarette iki ülke arasındaki kültürel benzerlikler konuşuldu.

Amatörler Evi’ndeki ziyaret, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in danışmanı Vasil Linardi’nin, Yunanistan’a gittiğinde Didymoteicho Belediye Başkanı Paraskevas Patsouridis’in konuğu olması ve onu da Sarıyer’e davet etmesi sonucu gerçekleşti.

anlamliziy1iceri_209045636.jpg

Vasil Linardi’nin daveti üzerine beraberindeki üç kişilik bir grupla Sarıyer’e gelen Yunanistanlı başkanı kabul eden Genç,  iki ülke arasında kültürel anlamda önemli benzerliklerin olduğunu ve aradaki dostluk köprülerinin sağlamlaştırılması için bu tür ziyaretlerin önem taşıdığını vurguladı. Yunanistan şehirleri ile Sarıyer arasında ‘kardeş şehir’ uygulamasının yaşama geçirileceğini belirten Genç, “Bu tür uygulamalar ülkelerarası turizmin gelişmesine katkıda bulunduğu gibi insanların birbirlerine duyduğu dostluk duygularını da artırır. İstanbul’dan Yunanistan’a göç eden ama gözü arkada kalan Rumlar var. Çünkü geride arkadaşlarını, dostlarını, anılarını bırakıp gittiler. Mübadele sırasında ya da kendi istekleri ile gidenlerin yanı sıra Türkiye’den ayrılmayan Rumların Yunanistan’da yaşayan akrabaları var. Bunun yanı sıra Yunanistan’dan Türkiye’ye göç eden Türklerin tıpkı Rumlar gibi geride bıraktıkları arkadaş, dost ve anıları var. Bunların unutulmaması, sevgi bağlarının hep canlı tutulması için bu tür ziyaretlerin köprü görevi gördüğü inancındayım” dedi.

Barışın sağlanması ve ortak çalışmaların iki ülkeye de çok şey katacağını belirten Didymoteicho Belediye Başkanı Paraskevas Patsouridis de Başkan Genç’i Yunanistan’a davet etti. Başkan Genç’e tanıtım albümü hediye eden Paraskevas Patsouridis,  albümünde fotoğrafı bulunan tarihi camiyi gösterip, yüzyıllar öncesinden kalan bir değer olarak muhafaza edildiğini söyledi.  Genç de Sarıyer böreği ikram edip, beraberindeki hanımlara birer plaket verdi.

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT