Yüksel’den Belediyeye zor soru

Yüksel’den Belediyeye zor soru
MHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel’den Sarıyer Belediyesi’ne zor soru: “Kimlerden eğlence vergisi alıyorsunuz?”

MHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel verdiği soru önergesiyle Sarıyer’deki eğlence mekânlarının ödediği vergileri sordu. Yüksel önergesinde; "2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 17, 18, 19, 20 ve 21. maddeleri gereğince canlı müzik yapan işletmelerden eğlence vergisi alınmaktadır. Günlük taban fiyatı 52, tavan fiyatı 105 TL olan bu vergiyi veren Sarıyer sınırları içerisinde kaç tane işletme vardır? Bu işletmelerden kaç tanesi bahsi geçen vergiyi ödemektedir? Ayrıca bu vergiyi vermesi gerektiği halde tespit edilemeyen işletmeler hakkında ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?” diye sordu.

Yüksel konuyla ilgili Sarıyer Manşet’e yaptığı açıklamada ise, “Bu konuda soru işaretleri var. Sarıyer’de onlarca eğlence mekânı var. Müzik yapan mekânlar var. Ancak gelen bilgilerde sadece iki tane yerden eğlence vergisi alındığı söyleniyor. Belediye bu konuda nasıl bir yol izliyor kamuoyunun bilmesi lazım” dedi.

Bu haber toplam 1286 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT