Yıkım durduruldu

Yıkım durduruldu
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’in görüşmeleri sonucunda yıkım bugünlük durduruldu. Ancak bölgedeki endişe devam ediyor.

Mehmet Sevigen, İçileri Bakanı ve diğer yetkililerle temasa girdiğini ifade ederek, "Bugünlük yıkımı durdurduk. İnşallah sağduyu hakim olur" dedi. Ancak yıkım bölgesinde yeni takviye ekiplerinin beklendiği ve araçların yıkım gerçekleştirilmeden bölgeden ayrılmayacağına dair bir endişe var.

İBB'den Yıkımla İlgili Açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada arbede yaşanan Sarıyer'deki yıkımla belediyenin bir ilgisinin olmadığı ve yıkımın tamamen bir kooperatif tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, "Sarıyer Çamlıtepe Mahallesi'nde gecekondu yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılmamaktadır. Söz konusu arazi bir kooperatife ait olup, arazi üzerinde bulunan kaçak yapılardan 44'ünün sahibi ile anlaşma yapılmış. Kooperatif yetkilileri anlaşma yapılan evlerin boşaltımsa çalışmalarına başlamışlardır. Ancak anlaşma yapmadıkları ileri sürülen diğer yapıların sahipleri yıkıma karşı çıkmışlardır. Bazı basın yayın organlarında yıkımları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı iddia edilmiştir. Yıkım ilgili kooperatif tarafından yapılmaktadır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışması veya malzeme desteği yoktur" denildi.

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum