Yiğit: Baraj sorunumuz yok

Yiğit: Baraj sorunumuz yok
12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere çok az bir süre kala MHP Sarıyer İlçe Başkanı Verda Yiğit, Sarıyer Manşet'e çok önemli açıklamalar yaptı.

Seçim öncesi MHP’nin çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Yiğit, MHP’nin Sarıyer’in sorunlarına bakışı, Sarıyer Belediyesi’nin çalışmaları, grup olarak Eczacıbaşı projesine neden evet dediklerini ve son yaşanan kaset olaylarıyla ilgili ne düşündüğü ile ilgili konuştu.

Sarıyer’in sorunlarını iyi biliyoruz
Seçim beyannamesini açıklayan ilk parti olduklarını belirten Yiğit, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Ocak ayında seçim beyannamemizi açıkladı. Parti olarak yaklaşık 5 aydır ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımızla birlikte Sarıyer’de miting yaptık. Sarıyer’in problemlerini biliyoruz ve bu sorunları mahallelerde de dile getiriyoruz. Bu sorunları belediye meclis üyelerimizle beraber belediye meclisinin de gündemine taşıyoruz” dedi.

Belediyedeki ilerleme sadece inşaat alanında
Sarıyer’de sorunların ortak olduğunu fakat çözüm için herhangi bir ilerlemenin olmadığını vurgulayan Yiğit, “Hem yerel belediyenin hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bu sıkıntılar.  Bu anlamda halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Yerel seçimlerin öncesinde vaatler verilerek, tapu, hastane, balıkçılık hali ve birçok konuda çeşitli vaatler verildi. Bir çoğunda daha başlama yok. Sadece ilerleme inşaat alanında yapıldı. Bunlar Eczacıbaşı ve Çiller’e yapılan imtiyazlardır” dedi.

mhpvekiller_884073076.jpg

Belediye asıl görevini yapmıyor
Sarıyer Belediyesi’nin asıl yapması gereken konuları bırakıp da daha çok inşaat alanları ile ilgilendiğini belirten Yiğit, “Bu gibi konularda çok hızlı karar çıkartabiliyorlar. Pazartesi meclise gelen bir kararı Cuma günü değiştiriyorlar. Arada geçen dört gün içerisinde ne oldu? Pazartesi bizim grubumuza gelip gündem maddesi ile ilgili bilgi veren meclis üyesi biz hayır diyeceğiz diyorlar, cuma günü vazgeçtik evet diyeceğiz diyorlar. Son olarak Maslak’taki bina ile ilgili ikili tutumları oldular. Biz ona hayır dedik” dedi.

Okul ve cami için Eczacıbaşı’na evet dedik
Başkan Yiğit, Eczacıbaşı projesine neden evet dedikleri konusunda ise, “Biz meclis üyelerimizle ortak olarak hayır kararı aldık. Ama şöyle düşündük, nasıl olsa Büyükşehir’e götürüp onaylatıp tekrar getirecekler. Böyle bir proje var. Neticede geçecekse bari Sarıyer’e faydalı bir şekilde geçsin istedik. Biz Sarıyer’in merkezi noktasında Endüstri Meslek Lisesi ve bir camii istedik. Biz bunun sözünü Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten de aldık. Biz bu şartlar altında o karara evet dedik. Eğer bunlar gerçekleşmezse belediye başkanının karşısına çıkacağız. Bu konunun takipçisiyiz” dedi.

Sarıyer’in sorunlarını biz gündeme getiriyoruz
Mahalle bazında Sarıyer’in sorunları ile ilgili en çok kendi meclis üyelerinin önerge verdiğini de belirten Yiğit, “Biz çok reklam yapmayı sevmiyoruz. Biz yapalım kimse bilmese de önemli değil. Önemli olan bir faydanın Sarıyer’e dokunmuş olmasıdır. Özellikle meclis üyemiz Erol Bey bu konuda çok hassastır. Tüm arkadaşlarımız bizzat Erol Bey’i ararlar ve önergeleri kendisine yazdırırlar. Osman Bey’de tüm sorunlarla yakından ilgilenirler. Biz meclis üyeleri anlamında çok şanslıyız. Mahalleler bazında da çok toplantılar yaptığımız için tüm sorunlardan haberimiz oluyor ve biz de bunları elimizden geldiği kadar mecliste dile getiriyoruz” diye konuştu.

İktidar olursak tüm sorunları kısa sürede çözeriz
“Halkımız bizi iktidara getirirse MHP olarak Sarıyer’in birçok sorununu çok kısa sürede çözeriz”  diyen Yiğit, “Gaziosmanpaşa’ya, Bayrampaşa’ya bedelini ödemek kaydıyla tapuyu çıkarabiliyor da, Sarıyer’e, Şişli’ye neden çıkarılmıyor? 45-50 sene burada yaşamış, vergilerini faturalarını ödemişler, tapu tahsis gibi bazı belgeler var ellerinde. Kağıthane’deki insan tapusunu alıyorsa, Sarıyer’deki insanlar da almalıdır. Eğer tapuyu veremiyorsalar yerinde kentsel dönüşüm projeleri uygulanmalıdır. Bizim en çok desteklediğimiz proje yerinde dönüşüm projeleridir. Kesinlikle insanları yerinden etmemeniz gerekir. Alıştıkları ortamlardan çocukları uzaklaştırmak tüm geleceklerini etkileyecektir. Bencillik yaparak, şahsi çıkarlar düşünülerek bu konu çözülmez. 9 senedir bu konuyu çözmek isteseler, zaten çözerlerdi. İnsanları darda bırakmamak, zora sokmamak gerekiyor. Bir kişi Emirgan’da yaşıyorsa o orada yaşamaya devam edecek. Diğer partilerin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Biz insan ayrımı yapmıyoruz, herkes bizim için çok değerli” diye konuştu.

Kaset olayı bir komplodur halkımız bu komploya prim vermesin
MHP’de son yaşanan kaset olayları ile ilgilide görüş belirten Yiğit, “Bu olay partimize karşı yapılmış bir komplodur. Bizim bu olayı komplo olarak düşünmemize neden olan şey, tam seçimlere 1 ay kala bunların yayınlanıyor olmasıdır. Tek dertleri bizi meclis dışında bırakmak. Mevcut hükümet ve bizi istemeyen grupların planı da budur. Dünyada hiçbir güç milliyetçiliğin iktidar olmasını istemez. Şuan Türkiye üzerinde oynanan oyun başka bir yöne çevrilmiş durumda. Biz bir bölünmeye doğru gidiyoruz. Bizi konfederasyon bekliyor. Burada tek engel MHP olarak gördüklerinden dolayı adi bir saldırı içersine girmiş durumdalar. Bu komplolar zaafı olan insanların düştükleri tuzaklardır. Biz onları da zaten kesinlikle kabul etmiyoruz, partimizden de istifa etmişlerdir. Böyle ahlaki zafiyetleri olanlar da hiçbir zaman içimizde yer bulamayacaktır. Genel Başkanımız bu konularda çok hassastır. Bu komplolara prim vermesin insanlarımız. Bir düzen kurulmuş ve bu oyun da bu düzenin bir parçası. Parti tabanımız ve bizler de buna prim vermeyeceğiz” dedi.

Şifrelerin hepsi tesadüf olamaz
Şifre olayı ile ilgilide konuşan Yiğit, “ÖSS, YGS, ALES, KPSS’de şifre skandalı ortaya çıktı. Bunların hepsi tesadüf olamaz. Bu konuda mutlaka bir sıkıntı var. İnsanlar şüphe içersinde. Ben bile kendi okuduğum zamandan şüphe duymaya başladım. Bu konuda kesinlikle köklü bir değişim gerekiyor. Mevcut iktidar ‘Din üzerinden siyaset yapıyoruz, İslam’ı yaymak adına bir şeyler yapıyoruz, o nedenle her yaptığımız mübahtır’ diye düşünüyorlar. Müslümanlığın kriterlerini de kendilerine göre belirliyorlar ve bu oyunları düzenliyorlar. Allah herkesi eşit yaratmıştır, adil bir düzen olmalıdır. Adalet de İslam’ın en önemli unsurudur” dedi.

Baraj sorunumuz kesinlikle yok
MHP’nin kesinlikle baraj sıkıntısının olmadığını söyleyen Yiğit, “Böyle söylenerek varmış gibi gösteriliyor. Hakkında hiçbir şaibesi olmayan bir genel başkanımız var. O olduğu sürede de hiçbir problem yok. Başbakan’ın ürettiği gibi saçma-sapan projelerimiz yok bizim. Elle tutulur projelere sahibiz. 15 milyonluk bir şehirde hiçbir sorun çözülmemişken, insanların altyapısı, yolu, suyu yokken şehrin içinden kanal geçirmeyi hayal ediyorsunuz. İlk önce vatandaşın sorunlarını çözün daha sonra bu hayallere girin. Gerçekçi projelerle insanların karşısına çıkmalıdır ”diye konuştu.

Sarıyer’in de içinde bulunduğu 2. Bölgede MHP’nin çok kaliteli milletvekili adaylarının olduğunu belirten Yiğit, “Murat Başesgioğlu, Celal Adan, Ümit Özdağ, Saffet Sancaklı,  Prof.Dr.  Ahmet Çolak,  Sarıyer’den Dr. Yurdanur Çebi adaylarımız arasında yer alıyor. Milletvekili adaylarımız sokak sokak, kapı kapı dolaşıp parti projelerimizi halka anlatıyorlar” dedi.

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT