Yeni yılı umutlarla karşıladılar

Yeni yılı umutlarla karşıladılar
Van Depremi sonrası Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’ne yerleştirilen depremzedeler yeni yılı Sarıyer’de kutladı.

Geçmişin ağıtlarını umutlu ezgilerle geride bırakmaya çalışan depremzedeler Onur Akın’ın türküleriyle güzel bir gece geçirdi. Sunuculuğunu İlknur Kaplan’ın yaptığı kutlamada sahneye ilk olarak Vanlı Âşık Kâzım Gülle (Dertli Kâzım) ve depremzede çocuklardan oluşan koro çıktı. Âşık Gülle’nin sazı eşliğinde Van yöresinden türküler söyleyen çocuklar uzun süre alkışlanırken, İlknur Kaplan Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim şiirini okuyarak, salondakilerin ortak duygusunu seslendirdi.

Sarıyer’i unutmayacağız
Sofraların çeşitli ikramlarla süslendiği kutlamada açılış konuşmasını depremzedeler adına Emrullah Gencay yaptı. Konuşmasına “Tarifi kelimelerle ifade edilemez acılar yaşadık. Bir tespihin taneleri gibi ayrı ayrı yerlere dağılarak şirin Van’ımızı terk ettik” diyerek başlayan Gencay şunları söyledi: “Hiç bilmediğimiz bir kentte bizlere kucak açan, bizleri yalnız bırakmayan, kendi evimiz rahatlığında bizlere kapılarını açan Sarıyer Belediyemize ve çok değerli Sarıyer halkına teşekkürü bir borç biliyoruz. Böyle bir durumda yalnız olmadığımızı bilmek bizlere güç verdi. Sarıyer halkını hiçbir zaman unutmayacağız.”  Depremzede resim öğretmeni İhsan Bal’ın kendi yazdığı Roza isimli şiiri okumasının ardından kürsüye Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber geldi. Van Depremi sonrasında Sarıyer Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalara değinen Ayber, tesislerde kalan yurttaşların durumları hakkında da bilgi verdi.

Şükrü Genç: Size gönlümüzü açtık
“Çok büyük bir mağduriyet sonrasında buradasınız. Bu, yılların ihmalinin bir sonucudur. Yıllardır tekrarladığımız hataların bir sonucudur. Hep konuşulan, ama hiçbir zaman gereğinin yapılmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Deprem kader değildir sevgili dostlarım. Deprem, birilerinin intikam alması, birilerinin hesap sorması da değildir. Bir ihmalkârlığın sonucudur bu yaşadıklarımız. Fakat biz depremi hiçbir zaman suiistimal etmedik. Bu felaketi propaganda aracı olarak kullanmadık. Biz sadece gönlümüzü açtık, olması gerekeni anlatmaya çalıştık. Bir mühendis olarak bugüne kadar yapamadıklarımı çok daha fazlasıyla yaparak bir deprem mücadelecisi olacağıma ant içtim. Bu toplumun bireyleri birbirlerine gönlünü açtığında, bilgisini, sevgisini paylaştığında ülkemiz hep var olacaktır. Geleceğinizi kutluyorum.”



Başkan Genç’in konuşmasını CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın konuşması izledi. Konuşmasına “Bugün burada ülkemizin her köşesinden yurttaşımız var” diyerek başlayan Salıcı, sözü Van mutfağının meşhur yemeği Keledoş’a getirerek, “Biz bugün size Keledoş ikram etmek isterdik. Bugün bunu gerçekleştiremedik, ama aşımızı beraber yedik. Burada olmaktan ötürü son derece mutluyum. Cumhuriyet Halk Partililer olarak, Sarıyer’de olsun olmasın, bu sürece herkes destek verdi. Eksikler olabilir, bizim yüce insanımız bunları bağışlar. Yeter ki Van’da yaşanan acılara sahip çıkalım, yaşananları unutmayalım, unutturmayalım” dedi. Program, Sarıyer’de doğan Yaren ve Zümrüt bebeklere Başkan Yardımcısı Adnan Ayber tarafından altın takılmasıyla devam etti.
Bu bölümde sahneye davet edilen ünlü sanatçı Onur Akın, babaannesinin de Ercişli olduğunu belirttikten sonra “Doğayla savaşmamak lazım. Doğayla uyumlu yaşamak lazım. Bilime inanmak ve onun gerçekliğinde kentleşmek lazım. Van’da, Erciş’te o binaları yapan ve yapımına izin veren herkesi kınıyorum” diye konuştu.

Kutlamaya Genç’in ev sahipliğinde CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP Kâğıthane İlçe Başkanı Gökhan Bektaş, CHP İstanbul Eski Milletvekili Çetin Soysal, sanatçılar Onur Akın, Mazlum Çimen ve Saki Çimen, Sarıyer Belediye Başkan yardımcıları, İl Genel Meclis üyeleri, İlçe Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Bu haber toplam 1296 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT