Yeni Uyum’da yıkım ertelendi!

Yeni Uyum’da yıkım ertelendi!
Zekeriyaköy’deki Yeni Uyum Konut Yapı Kooperatifi ile ilgili yıkım kararı ertelendi. Sitenin önünde toplanan kalabalığa müjdeyi AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir verdi.

Mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanmasından sonra Zekeriyaköy’deki Yeni Uyum Konut Yapı Kooperatifi’nde yer alan 14 blokun yıkım işlemleri AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in devreye girmesiyle ertelendi.



Yeni Uyum Sitesi’nin sakinleri yıkım olacağı korkusuyla sabah saatlerinde sitenin girişinde toplandı. Ancak beklenildiği gibi herhangi bir yıkım işlemi gerçekleşmedi. Olayı 2 gündür yakından takip eden ve Ankara’ya taşıyan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun ve Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Turan ve bazı ilçe yöneticileriyle birlikte sitenin önüne gelerek yıkımın ertelendiğinin müjdesini verdi. “Sorunu çözmek için siyasi erk olarak arkanızdayız” diyen Özdemir’e kooperatif Başkanı Vecihe Korkmaz ve site sakinleri teşekkür etti.



Uyum sitesi, yıkımın ertelendiğini söyleyen Hüseyin Özdemir’i alkışlarla karşıladı
Toplanan kalabalık önünde kısa bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Vecihe Korkmaz, gece geç saatlerde bile telefonlarına çıkarak sorunlarına sahip çıkan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e teşekkür ederek, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri fotoğraf çekimi yaptılar. Sayın başkanımız kendi davanız gibi kabullendiniz. Gece yarısı bile aradığımızda bize cevap verdiğiniz gibi derdimize de çare oldunuz. Herkesin huzurunda size çok teşekkür ediyorum. Yeni çıkacak yasayı görmemiz için bize 1-2 ay ömür lazım. Bu konuda Ankara’dan Milletvekillerimiz Sayın Nimet Baş, Osman Aşkın Bak ve Gürsoy Erol beyin de büyük desteklerini gördük. Sayın Başkanımızın sorunumuza vakıf olduğunu ve çözüm için uğraşacağını biliyorum. Başkanımıza dun bütün gününü bize ayırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Hükümetimize sonuna kadar güveniyoruz” dedi.



Özdemir:  “Yıkımı durdurduk”
Yıkımın ertelendiğini söyleyerek site sakinlerinin tedirgin bekleyişini bitiren bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Konu bize 2 ay önce intikal etti. 2007’de sayın milletvekilimiz Nimet Baş hanımefendinin çabalarıyla bu problem ötelenmişti. Site yönetiminde Vecihe Korkmaz hanım bu sıkıntıyı dert edinmiş ve çözüm için yetkili organlarla görüşerek büyük uğraş veriyor. Sarıyer’in birçok noktasında mülkiyet sorunu var. Bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. İmar ve ruhsatı olan bu yerde Orman Bakanlığı ile ilgili bir sıkıntı yaşanmış. Kesin çözüm, çıkacak olan bir kanunla düzelecek. Sayın bakanımızla görüştük meclisteki yeni düzenlemelerde bu konuyu da ivedilikle ele alacaklar. Türkiye’nin birçok noktasında bu tarz sıkıntılar var. Ancak şuanda burada mahkeme sonuçlarından dolayı Orman Bakanlığı fazla imalatın yıkılması ve ormana devri için işlem başlatmış. 4-5 yıldır ertelenmiş bir durum” dedi.



Siyasi erk olarak yanınızdayız
Bundan sonra site yönetiminin desteklenmesi ve birlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Biz bu olayın takipçisi olacağız. Şuan bunu kısa bir zaman için durdurduk. Sadece olayı öteleyerek kanun çıkması için zaman kazanmaya çalışıyoruz. Takip edilmesi gereken adımlar var bu konuda sitenin duyarlı olması lazım ve yönetime yardımcı olması gerekiyor. Mülkiyeti vakıflara ait olan birçok yerde bu tür sıkıntıları çözdük. Siyasi erk olarak yanınızdayız” diye konuştu.



Sarıyer Manşet bir gün önceden yıkım olmayacağını yazmıştı
Sarıyer Manşet Gazetesi bir gün önceden yıkımın olmayacağını ve sadece belli prosedürlerin yapılacağına dair aldığı bilgileri yazmıştı. Gerçekleri öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin.

Bu haber toplam 11106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
30 Yorum