Yeni üyelere görev verilmeli

Yeni üyelere görev verilmeli
Dr. Cengiz Alp, 2011’de yapılacak olan genel seçimler öncesi partililere önemli uyarılarda bulundu.

Referandum sonrasında CHP içerisinde yaşanan durumu değerlendiren Dr. Cengiz Alp, 2011’de yapılacak olan genel seçimler öncesi partililere önemli uyarılarda bulundu. AKP’nin yaptığı propaganda şartlarına rağmen referandumda alınan %42’lik  ‘Hayır’lı sonucu başarılı bulduğunu belirten Dr. Cengiz Alp, seçim öncesi CHP’deki kurultay isteklerini de gerçekçi bulmadığını söyledi.  CHP Sarıyer İlçe Yönetimi’ne büyük görev düştüğünü ifade eden Alp, “Yeni üyelere de parti içi görevler verilmelidir. Eski ve yeni üyeler kaynaştırılarak görev dağılımında birlikte hareket edilmelidir” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nu başarılı buldum”
CHP’nin bir geçiş sürecinden geçtiğini belirten Dr. Cengiz Alp, “Yeni genel başkan çok sürpriz ve çok kısa bir zaman diliminde başkan oldu ve kendisini referandum çalışmaları içerisinde buldu. CHP’nin hiç yapmadığı biçimde Türkiye’nin tüm illerini hatta çoğu ilçesini gezerek partinin politikalarını anlatmaya çalıştı. Halkla çok iyi bir temas kurduğunu, halkın da Kılıçdaroğlu’nu benimsediğini gördüm. AKP’nin basın ve maddi anlamda bütün gücüyle EVET çalışması yapmasına rağmen, ekonomik sıkıntılar ve yeni genel başkan bunlarla bir değerlendirme yapılırsa %42’lik oy oranını başarılı buluyorum” dedi.

“Kurultay isteğini gerçekçi bulmuyorum”
Partilerin oy oranları ile ilgili tartışmaları gerekli bulmadığını da belirten Dr. Cengiz Alp, “Hangi partilerin hangi illerde, hangi ilçelerde güçlü olduğu zaten biliniyor. CHP’nin eskiye kıyasla oyunun üzerine çıktığını düşünüyorum. Yeter mi, takii ki yetmez. Partinin teşkilatları önceki yönetime göre dizayn edilmiş halde. Yeni genel başkana uyum sağlamakta zorluklar çekildi. Başlangıç açısından yeni bir kadro, yeni bir ekiple yapılabileceğinin maksimumu yapıldı. Yeni kurultay isteği çok gerçekçi bulmuyorum. Bu dönem yapılacak şey,  yeni genel başkana yeni şanslar tanımak ve 2011 genel seçimlerine mevcut genel başkanla girmektir” dedi.

“Somut projelerle halkın karşısına çıkmak lazım”
Güneydoğu sorunu, türban sorunu ve işsizlik sorunu ile ilgili olarak daha somut projelerin üretilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Cengiz Alp, “Toplumun önüne halkla ilişkileri gelişmiş gençler ve kadın sözcülerin getirilmesi lazım. Toplum sürekli kendini yeniliyor. Sürekli eskileri tekrarlamak doğru değil. Hem projelerimizi yenilemeliyiz hem de bu projeleri yeni yüzlerle ve uzmanlaşmış kişiler tarafından parti içerisinde bir çalışma yapılarak yeni sözcülerle halka aktarılması gerekiyor” dedi.

“İlçe ile belediyenin arasındaki ilişkiler geliştirilmeli, yeni üyelere görev verilmeli”
İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı mutlak suretle koordinasyonlu çalışmalı ve karşılık beklemeden “Ülkem için ne yapabilirim” kaygısı taşıyan insanlara diyalog eli uzatılmalıdır. Eski üyelerle kaynaştırılmalı, yeni fikirler üretilmeli, onlara görev verilmeli, şans tanınmalıdır. Bu görev ilçe yönetimine düşer. Dönem toplumun, dinamiklerin yeni kadroların %80 i şehirlerde yaşayan katmanlar ve onların sorunlarını onlarla mutlaka yeni bir dille uzlaşma, barış diliyle, hoşgörü diliyle çözüm üretme zamanıdır.

“Geçmişe takılmadan önümüze bakmalıyız”
CHP’nin referandumda Sarıyer’de başarılı çıktığını da söyleyen Alp, “Daha da iyi olacaktır. Geçmişe takılmadan önümüzdeki döneme bakacağız. Belediye’nin burada başarılı olması için yapıcı eleştiriler getirerek, kendi içimizde sorunları görüşüp başkalarına çok fazla koz vermeden belediyenin yapacağı projelere desteklerde bulunmalıyız” dedi.

Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT