Yeni Türkü zambaklar için söyledi

Yeni Türkü zambaklar için söyledi
Kilyos’ta düzenlenen 1.Kilyos Kum Zambakları Festivali'nde Yeni Türkü konser verdi.

Sarıyer’e bağlı köylerde nesli hızla tükenmekte olan “Kum Zambakları”nı koruma altına almak ve yok oluşlarına dikkat çekmek amacıyla Kilyos’ta “1.Kilyos Kum Zambakları Festivali” düzenlendi.

Avrupa Birliği tarafından hibe almaya hak kazanan“Kum Zambaklarımızı Sahillerimize Yeniden Kazandıralım” projesi kapsamında düzenlenen “1.Kilyos Kum Zambakları Festivali düzenleyicilerinden Kilyos (Kumköy) Çevre Koruma ve Çevre Kültürünü Geliştirme Derneği Başkanı Güler Sönmez Sarıyer’in simgesi olabilecek ancak insanlar tarafından pek bilinmeyen Kum Zambaklarını koruma altına almak üzere başlattıkları Avrupa Birliği destekli projenin sonunda bir de festival düzenlediklerini ifade ederek, “Üç gün sürecek festivalimizde birçok etkinlikle hem eğleneceğiz hem de Kum Zambakları konusunda birçok etkinlik yapacağız” dedi.

Kilyos Muhtarı Şevki Bezeroğlu ise Kum Zambaklarının Kilyos’un bir değeri olduğuna dikkat çekerek, “Biz istiyoruz ki bu nadide bitkiler yok olmasın. Kilyos’umuza renk katacak bu festivalle bir kez daha kum zambaklarını hatırlamış olacağız” dedi. Festivalin açılışının ardından Kilyos sahilinde çiçek açmış olan kum zambakları da ziyaret edildi.

zambaksic_777843364.jpg

ç gün süren festivalde konser, film gösterimi, sunumlar ve çeşitli animasyon gösterilerinin yanı sıra Vural Sözer’in Kilyos adlı kitabı ile Gazeteci, Yazar Nurten Ertul'un “Beyaz Zambak” adlı romanının imza günleri gerçekleştirildi. Festivalde ayrıca Kum Zambağı güzeli yarışması da yapıldı. Yarışma sonuncunda Gülseren Cambaz Zambak Güzeli seçildi.

Sarıyer’e bağlı köylerde nesli hızla tükenmekte olan “Kum Zambakları”nı  koruma altına almak ve yok oluşlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “1.Kilyos Kum Zambakları Festivali”nin son gününde sahne alan Yeni Türkü şarkılarını Kum Zambakları için seslendirdi.

Festivalin son gecesinde Kilyos’taki futbol sahasında gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi gösteren Sarıyerliler Yeni Türkü’nün söylediği şarkılarla unutulmaz bir gece yaşadılar. Konsere, “Maskeli Balo” şarkısıyla başlayan grup, “Yıllardan Sonra”, “Mamak Türküsü”, “Aşk Yeniden” , Destina, “Vira Vira”, “Mektup”, “Süper Baba” başta olmak üzere klasikleşmiş parçalarını seslendirdi.

Bu haber toplam 3634 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT