Yeni tekne parklar geliyor

Yeni tekne parklar geliyor
İstinye ve Tarabya’da tekne parkları hizmete açan İSPARK, yeni tekne parklar için çalışmalara başladı.

Kentin uygun kıyılarında yapılacak tekne parklar için fizibilite raporlarını tamamlayan İSPARK, imar planlama çalışmalarını hızlandırdı. Genel Müdür Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut ve birim müdürleri projenin ilk etapta yapılacağı Beykoz, Paşabahçe, Bebek ve Kuruçeşme'de incelemelerde bulundu.



İstanbul’un deniz kenti olduğuna vurgu yapan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “İstinye ve Tarabya’nın ardından Beykoz, Paşabahçe, Bebek ve Kuruçeşme’de tekne park yapımı için gerekli tüm hazırlıkları yapıyoruz. Kısa zamanda hizmete açmayı planladığımız bu noktalarla yaklaşık 2 bin dolayında tekne ve yat kapasitesine daha sahip olacağız” dedi.



Yıldız Teknik Üniversitesiyle yürütülen projede Marmara ve Karadeniz kıyıların da uygun noktaların analiz çalışmaları devam ediyor. İlk etapta yapılacak bu dört noktanın ardından Yeniköy, Ortaköy, Çubuklu gibi kıyıların’da hayata geçmesiyle birlikte yaklaşık 10 bin yat ve tekne’nin parklanabileceği bir kapasiteye ulaşılacak.

Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayacak modern ve teknolojik tekne parklar özellikle güney sahillerine demirleyen denizciler için alternatif bir yer olacak.

Bu haber toplam 3079 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT