Yaşlı kadın ölüme terk edildi!

Yaşlı kadın ölüme terk edildi!
Sarıyer Rumeli Kavağı’nda yaşanan insanlık dramında zor şartlarda yaşayan Hatice Akbakan, mahalle sakinlerinden başka sahip çıkan olmadığı için ölüme terkedildi.

Rumeli Kavağı mahallesinde yaşayan Hatice Akbakan, sözde metropol diye tanımlanan Sarıyer’de ölüme mahkum edildi. Mahalle sakinleri tarafından "Kuru" olarak tanınan 70'li yaşlardaki Hatice Akbakan önce çocukları tarafından kapı dışarı edilirken, yaşamını Rumeli Kavağı halkı tarafından toplanan yardımlarla sürdürüyordu. Fakat son aylarda sağlık durumu iyice kötüye giden Akbakan, yataktan kalkamayacak duruma geldi. Akbakan, bir insanın yaşamını zor sürdürebileceği bir odada bir yorgan ve bir karyoladan ibaret köhne bir odada ölüme terk edildi.

Geçen hafta vücudunda yatak yaraları oluşan, vücudunun birçok yeri enfekte olan, insanın yaşayamayacağı bir ortamda yaşayan, çocuklarının ilgilenmediği "anne" için R.Kavağı muhtarlığı harekete geçti. Yaşlı kadın için Sarıyer Devlet Hastanesi’nden ambulans istendi, ancak hastaneden olumsuz yanıt geldi. Ardından İstinye Devlet Hastanesi’ne götürüldü ancak burada da tedavisi yapılmadı.

Rumeli kavak sakinleri, durumdan haberdar edilen Sarıyer Belediyesi'nin sadece hasta nakil aracı göndererek, bol bol fotoğraf çektiklerini iddia etti. Tüm yaşananlar, onlarca çalışanı olan ve sık sık reklamlarla gündeme gelen Sarıyer Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğü ne iş yapıyor sorusunu akıllara getirdi.

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT