'Yaşananlar içimizi acıtıyor'

'Yaşananlar içimizi acıtıyor'
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, rüşvet soruşturmasıyla ilgili, 'Bu kadar haksızlığa uğramamız bizim içimizi acıtıyor' dedi.

Muhtarların sorunlarını dinlemek amacıyla düzenlenen toplantıda, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç belediyede yürütülen rüşvet soruşturmasıyla ilgili açıklama yaparak muhtarlardan destek istedi. Başkan Genç, “Bu olay için gerçekten birliktelik konusunda sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz durumda bizim bu kadar iyi niyetimize rağmen, bu kadar haksızlığa uğramamız bizim içimizi acıtıyor” dedi. Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ise, “Biz böyle bir şeyin olmadığı kanısındayız. Bunun kararını da yargı verecektir. Biz muhtarlar olarak belediyemizin arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz” diye konuştu.

Genç: Hukuk devletine inancımız tam
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Hukuk devletine olan inancımızı başından beri ifade ediyoruz. Demokrasilerde birileri birileri hakkında şikâyetçi olur. Bunun hakemi de yargıdır. Yargı şikâyeti değerlendirir, bir süreci vardır ve bu sürecin sonunda haklı ve haksızı açıklar. Şuan bir soruşta aşaması var. Burada toplumumuzda genel olarak yapılan birkaç hata var. 2’si bizim belediyemizin mensubu ve 30 yıllık bürokratlar. 1,5 yıldır yapılan telefon ve ortam dinlemelerinin demokrasilerde olmaması gerekiyor. Şuan Başbakan bile dinleniyor. Bunun sonrasında birilerini sanki mahkemenin en son vermiş olduğu karar gibi birilerini yargılamak suçlamak doğru bir anlayış değil. Çünkü bunun aksi çıktığında işte o zaman insanlar bunun acısını biraz fazla duymak durumundalar.

Herkes olayın ters ve kötü tarafından bakıyor
Herkes bir şeyler söyleyebilir ama bu işin gerçek mi değil mi ona bakmak lazım. Herkes olayın ters ve kötü tarafından bakıyor. Ortada somut olarak hiçbir şey yok. Biz yönetim olarak çok ciddi anlamda bu olayın üzerine giderek bu zaman sürecinde bu tür suiistimallerin önüne gitme konusunda büyük gayretler sarf ettik, etmeye de devam ediyoruz. 2 yıldır verilen mücadele maalesef konuşulmuyor. Benim topluma başkan adaylığım sırasında verdiğim bir sözüm vardı. Biz hiçbir şekilde bizi desteklemenizden dolayı yüzünüzün kızaracağı bir tavır ve davranışta olmayacağız dedik.

Bağış almaya devam edeceğiz
Biz yargıdan korkmuyoruz. Benim telefon konuşmalarına dikkat etme zorunluluğum yoktur. Ağzıma ne gelirse o anda onu konuşurum. 80 bin tane yasal olmayan bölgede konutumuz var. Biz bu bölgelere hizmet görüyoruz. Bu suçtur. Burada yaşayan insanlar insan değil mi, tabii ki hizmet götüreceğiz. Eğer bu konuda yargılanacaksak yargılanacağız. Bizler hizmete devam edeceğiz. Bizler benzer çalışmalara devam edeceğiz. Bizler bağışlar alacağız. Biz bu işi yöntemiyle yapıyoruz zaten. 2 yıldır ramazan paketlerine bu belediye 1 kuruş para vermedi. Ama bu işin sponsorluğunu da direk insanlar yaptılar. Oradan buradan para toplayarak değil. Belediyemizin bütçesi belli. 80 tane okul boyadık. Okulu boyayan vatandaş direk boyasına verdi parasını. Biz organizasyonu sağladık.

Muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var
Ben başından beri söylediğim samimiyetimle devam ediyorum. Sizler mahallelerinizin cumhurbaşkanlarısınız. O sözümden hiçbir şekilde geri adım atmış değilim. Aynı şeyleri yine söylüyorum. Sıkıntılar çok bu sıkıntıların zaman içerisinde aşılacağından da eminim. Bu işin gerçekten birliktelik konusunda sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Bu destek suçlunun desteklenmesi veya haksızlığın desteklenmesi değil sizden beklediğimiz. Bu mevcut durumu da insanlarla paylaşın. İçinde bulunduğumuz durumda biz bu kadar iyi niyete rağmen bu haksızlığa uğramamız bizim içimizi acıtıyor. Bugüne kadar bir tane ihale de, imar ile ilgili bir tane usulsüzlük bana gösterin. Bir tane adam kayırmaca gösterin bana. Biz 4 kez müfettişler tarafından denetlendir. Hiçbir problem de yaşanmadı.

Sarıuçak; “Belediyenin arkasındayız”
Toplantıda ilk olarak konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Daruşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak: “Muhtarlar Derneği olarak belediyemizin içerisinde bulunduğu yargı süreciyle ilgili olarak açıklama yapma gereği duyduk. Her ne kim yanlış yaparsa o yanlış kendilerini bağlar. Biz muhtarların içersinde de yargılanan veya yargılanacak insanlar vardır. Belediye bir hizmet kurumu, muhtarlık da belediye vasıtası ile hizmetleri alan kurumdur. Belediye ile ilgili ortaya çıkan bu durum yargıya intikal etmiştir. Biz böyle bir şeyin olmadığı kanısındayız. Bunun kararını da yargı verecektir. Biz muhtarlar olarak belediyemizin arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Belediye ile ilişkilerimizde hiçbir sorun yok. Büyük sıkıntılar, gerginlerin yaşandığı aşikâr. Bu da gayet doğal bir durum. Bu sıkıntılar içerisinde hizmet sunmaya çalışmaktadırlar.  Vermiş oldukları sözlerden caymış değiller, sözlerini tutacaklarına da inanıyoruz. Mahallelere hizmet konusunda tüm muhtarlar Sarıyer Belediyesi’nin çalışanları gibi belediye ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT