Yasalara ters hiçbirşey yok

Yasalara ters hiçbirşey yok
Sabahın erken saatlerinden itibaren Sarıyer Belediyesi'nde yapılan polis araması sona erdi ve Belediye Başkanı Şükrü Genç konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Sarıyer Belediyesi’ne yapılan polis baskının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç “Bir yanlışlık varsa biz gereken hesabı verecek durumdayız. Bundan sonraki süreçte de benzer soruşturmalar olabilir” dedi.

OPERASYON DEĞİL ARAŞTIRMA
Başkan Genç bir operasyonun söz konusu olmadığını bir kamu kurumunun, başka bir kamu kurumu tarafından soruşturma ve araştırmaya tabii tutulduğunu belirterek,” Bu operasyon değil burada bir yanlışlık var. Bir kamu kurumu bir başka kurum tarafından bir soruşturma ve araştırmaya tabi tutuluyor. Bu epeydir süren ve öğrendiğimiz kadarıyla yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden bir soruşturmadır.” dedi.

YASALARA TERS HİÇBİRŞEY YOK
Sarıyer Belediyesi’nde yasalara ters hiç bir şey yaşanmadığını ısrarla söylediğini belirten Genç, “Sarıyer Belediyesinde  hiçbir şekilde yasalara ters olan bir şey yaşanmadı. Bunu ısrarla belirtiyorum. Bizim ihale dosyalarımız çok net.Geçmiş dönemlerde ihalelere ikişer, üçer firma katılırken şu anda 17 18 firma ihaleye katılıyor.” dedi.

DÜRÜSTLÜK BİZİM YAŞAM BİÇİMİMİZ
“Şeffaflık, dürüstlük, doğruluk, bizim yaşam biçimimiz” diyen Şükrü Genç, “Sarıyer çok zor bir bölge … En zenginden en fukarasına kadar bizde. Her gün çok değişik sorunlarla karşılaşabiliriz. Bizim için önemli olan yasalardır. Bu konularda bir hata varsa bu yanlışlığı mutlaka yetkisi olan kurumlarda araştırarak inceleyeceklerdir. Ama burada şaibeye yol açacak bir şey olamayacağını kesinlikle önce inanmak istiyorum, bilmek istiyorum” dedi.

Bugün gerçekleştirilen incelemeyle ilgili olarak Başkan Genç, “Şu anda arkadaşların yapmaya çalıştıkları tamamen bilgi alma ve bilgi vermek anlamında ellerinde kendilerince açıklığa kavuşması gereken bir takım sorular var. Bu soruları cevapları aramaya geldiler. Zaten periyodik olarak şuana kadar devamlı soruşturuluyoruz. Müfettişler, Sayıştay tarafından denetleniyoruz. Hatta biz bu denetlemelerin daha hızlı yapılabilmesi için bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Bize ulaşan bilgiler çerçevesinde avukat arkadaşların verdiği bilgilerle soruşturma tutanakları çerçevesinde bir sorun çıkacağını sanmıyorum” dedi.

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum