Vurulan başkan taburcu oldu

Vurulan başkan taburcu oldu
Trolcü tarafından vurulan Ahmet Aslan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi

Trol avcısı tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu bir gözünü kaybeden Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aslan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği ve Greenpeace üyeleri, Sarıyer'de bir trol avcısı tarafından uğradığı saldırı sonucu bir gözünü kaybeden ve bir süredir tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu olan Ahmet Aslan'ı alkışlarla karşıladı.

Açıklama yapan Ahmet Aslan, "Vuran belli, vurduğunu söylüyor zaten. Benim vurulmak gücüme gitmiyor. Belki bir hata yaptım ama hata falan yaptığım yok. Yalnızca uyarmaktan sebep oldu. Fakat insan ben vurulduğum zaman yere düştüğüm zaman birde kafama basıp dişlerimi kırdı. Gücüme giden öyle bir şey var ki, bir insan bunu yapabiliyorsa ben o insandan nasıl bu hale gelmişler bunların insanlığından şüphe ederim" dedi.

Hastane önünde açıklama yapan grup ise "Sürdürebilir balıkçılık çocuklarımıza miras bırakacağımız denizlerin emniyetini sağlamaktır. Ahmet Aslan'a sıkılan kurşun atalarımızdan emanet aldığımız bu dünyanın sürdürebilirliğine sıkılan bir kurşundur. Ahmet Aslan'a karşı girişilen silahlı saldırı ne ilktir ne de sonuncusu olmasını bekliyoruz. Zira bu tarz cana ve mala kast edici olaylar yıllardır vardır.

Yeşilköy'de saldırıya uğrayan balıkçıların dayakla hastanelik edilişi bir başkanımızın silahla taranması
Selimpaşa'da silahla yaralanan 25 yaşındaki arkadaşımızın belden aşağısını felç olarak sürdürdüğü ve teknelere verilen zararlar bir çırpıda akıla gelenlerdir. Bu saldırılara rağmen bir türlü caydırıcılık unsuru kazandırılamayan kanun sebebiyle yasadışı avcılık yıllardır devam etmektedir" dedi. Açıklamanın ardından grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT