Vergili milletvekilliği yolunda

Vergili milletvekilliği yolunda
AK Parti’nin milletvekili aday adayları netleşmeye başladı. Erhan Vergili mahalle başkanlığından milletvekilliğine yükselmek için çalışmalara başladı.

12 Haziran genel seçimleri yaklaşırken AK Parti’den milletvekili aday adayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Rumelihisarı Mahalle Başkanlığı’ndan millevkiliğine yürümek isteyen başarılı ve genç iş adamı Erhan Vergili, 2. bölgedeki tüm AK Parti mahalle başkanlarıyla tek tek görüşerek adaylık yolunda destek istedi. 2002’den 2009 yılına kadar Rumelihisarı’nda AK Parti Mahalle Başkanlığı’nı başarı ile yürüten Erhan Vergili mahalle başkanlığından milletvekilliğine yükselerek, AK Parti’nin tabanından gelen birisi olarak hizmet etmek istiyor.

2007’de 25 yaş sınırına takılmıştı
2007 genel seçimlerinde mahallelerinin de teveccühü ile genç yaşta aday adayı olan Erhan Vergili, milletvekilliği için 25 yaş sınırının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine adaylıktan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Mahalle başkanlığından aldığı özgüven ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlara olan teveccühüne güvenerek, yola çıkan Vergili’nin diğer bir avantajı ise genç olması.  

Erhan Vergili kimdir?
1977 Almanya doğumlu olan Vergili, AK Parti Rumelihisarı Kurucu Mahalle Başkanlığı yaptı. 2007 yılı seçimlerinde milletvekilliği yaş sınırı 25 yaşa çekilince aday adayı olmuş, Anayasa Mahkemesi tarafından yeni yaş sınırı iptal edilince aday adaylığından çekilmek zorunda kalmıştı. Şuan halen Ferahevler Spor Kulübü As Başkanlığını da yürüten Vergili, Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın işletmeciliğini yapıyor. Vergili evli ve iki kız çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 4620 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT