Ve Dr. Cengiz Alp açıkladı

Ve Dr. Cengiz Alp açıkladı
Özel Sarıyer Tıp Merkezi sahibi Dr. Cengiz Alp, CHP’nden 2. bölge milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Özel Sarıyer Tıp Merkezi’nin işletmeciliğini yapan ve aynı zamanda 30 yıldır Sarıyerlilere hizmet veren Dr. Cengiz Alp, CHP’den 2. bölge milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP’nden 2. bölge milletvekili aday adayı olarak seçimlere hazırlanan Dr. Cengiz Alp, mesleğine ve İstanbul’a son derece bağlı bir kişi. O derece ki, üç büyük ekonomik krize rağmen, aynı ilçede ısrarla işini yapan 2 ya da 3 işletmeden birisi olarak kalmış ve gerçek bir İstanbul aşığı… 30 yıldan beri Sarıyerlilere genel cerrah olarak hizmet veren Dr. Alp işini ve İstanbul’u seven, çizgisinden sapmayan bir sosyal demokrat olarak tanınıyor.

- Niçin milletvekili olmak istiyorsunuz?
Ben 30 yıllık insan ilişkilerime güveniyorum. Binlerce çocuk sünnet etmişim, yüz binlerce hasta muayene etmişim, sırtını, kalbini dinlemişim. Bütün bu halkla olan iç içe birebir ilişkiler bana güç veriyor. 1985 yılından itibaren CHP’nde aktif olarak çalışmaktayım. 26 yıldır CHP yaşamımda iyi anılarım oldu. Milletvekili ve belediye başkanlığı adaylıkları yaşadım. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığıyla yeni bir umut doğduğuna, yeni bir sayfa açıldığına, karamsarlıkların biteceğine, CHP’nin eskisi gibi halkın partisi olacağına inandığım için, kısa bir ara verdikten sonra tekrar siyasete döndüm. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibiyle birlikte çok iyi işler, projeler gerçekleştireceğine inandığım için, taşın altına benim de elimi koymam gerektiğini düşündüğümden, İstanbul 2. bölgeden aday adayı olmaya karar verdim. Bu anlamda siyaseti topluma hizmet aracı olarak görüyorum.

-Siyasetteki hedefleriniz nelerdir?
AKP’nin “korku imparatorluğunu” yıkacak tek parti CHP ve onun kadrosudur. Öncelikle ilk hedefimiz, bu korkuyu halkımızın gündeminden çıkarmak olacaktır. Bu nedenle cesur siyasetçilerin olması gerekmektedir. Cesur siyasetçilerde halkın arasından çıkar, halkın gücü ile çıkar. Bugün hepimizin şikâyeti şudur. Mecliste bir karar çıktığı zaman, AKP milletvekilleri hep beraber el kaldırır ve indirir. Büyük bir otorite, bir baskı oluşturmuş durumda, bunu sadece CHP’nin kıracağını, toplumun önünü açacağını düşünüyorum. Halkın huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamak için partimizi, tek başına iktidar yapmak için var gücümüzle elimizden geleni yapacağız.  Bu birikim bizde var, 80’li yıllardan önce yetişmiş kadrolarımız var. 68- 78 kuşağında yetişmiş çok değerli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız bu dönem öne çıkacaklar ve bu birikimi siyasete yansıtacaklardır. İnsanları korkutarak iktidar olmaya çalışan, bu AKP zihniyetini son vereceğimize, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte bunu becereceğimize inanıyorum.
 
-Aile Sigortası Projesi hakkında görüşleriniz nelerdir?
Aile Sigortası Projesi, belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük projesidir. Belki de uzun süredir ilk kez CHP’nden sosyal demokrat bir partiye yakışır bir proje çıktı. CHP iktidara gelirse, ülkenin en büyük sorunu olan yoksulluk ve gelir uçurumuna bir nebze çözüm getirecek Aile Sigortası’nı hayata geçirecek. Geçmiş iktidar döneminde hep yoksul kesim istismar edildi. Kömür dağıtıldı, gıda yardımı yapıldı. AKP topluma yardım anlayışı aşıladı. Aile sigortası, vatandaşlarımızı yurttaş yerine koyan, insan yerine koyan, insan haklarına uygun bir projedir. Biz bu projeyi göğsümüzü gere gere, özellikle yoksul kesime iyi açıklarsak, iyi anlatırsak, insana verdiğimiz değer ortaya çıkacaktır. Amacımız, kömür, makarna gibi doğrudan yardım yerine, ihtiyacı olana maaş gibi maddi yardım yapmak ve kişilerin kendi ihtiyaçlarını kendilerinin almasını sağlamaktır. Bırakalım evin kadını çarşıya çıkıp istediğini satın alsın. Ailelere çok ciddi şekilde, onurlarını kırmadan, onların kendilerini bir yurttaş olarak hissetmelerini sağlayacak şekilde yardımı öngören ciddi bir projedir. Bu bir devrimdir.

-Eklemek istediğiniz düşünceleriniz nelerdir?
CHP’nin değişime ihtiyacı var. Geçmişte yüzde 20’lerde kalan parti yerine, yeni söylemleriyle, projeleriyle halkın içinde olan bir parti olarak, Türkiye’nin tümünü kapsayacak, sorunlarına, sıkıntılarına cevap verecek bir parti yaratmak zorundayız. Bunun yeni kadrolarla ve yeni kişilerle olacağına inanıyorum. Her anlamda değişimin öncüsü olmak zorunda CHP, biz de bu değişim politikalarının içerisinde olmak için, halk ile iç içe olmak için, CHP’nden aday adayı olmayı düşünüyoruz. Bu arada, yarışa giren tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Parti içinde barışı mutlaka sağlayarak, yapacağımız işlerle, söylemlerle halkın güvenini kazanmamız gerekiyor. Bir tarafta genel başkanımız dağ, taş, ilçe, kasaba gezerken, örgütün ve üyelerin de mutlaka katkıda bulunması gerekiyor. Bunun da tabandan çıkmış, kendine güvenen, gücünü halktan alan milletvekilleri ile olacağına inanıyorum. Tüm halkımızdan partilerine, CHP’ye sahip çıkmasını istiyorum. Gelip üye olsunlar, fikirlerini, düşüncelerini bizlerle paylaşsınlar. Gelip bizi eleştirsinler, tüm halkımızdan bunları istiyoruz. CHP ve bizlere sahip çıksınlar. Böyle olunca da halkımız, İstanbul’da ve Türkiye’de büyük bir oy sıçraması yaratarak, CHP’yi tek başına iktidar ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu da başbakan yapacaktır. Halkımızın desteğini bekliyoruz. Çok çalışan, herkesin kendinden bir şeyler bulduğu, dokunduğu bir genel başkanımız var. Dürüst olduğundan kimsenin şüphesi yok. Siyasette sözünün arkasından duran bir insan, yıllardır gitmediğimiz bölgelere çok rahatlıkla gidiyor, çalışmayı çok seviyor. Bizim bu dönem çok şansımız var, çok iyi liderimiz var, biz örgüt üyeleri olarak, genel başkan kadar çalışarak, CHP’ni tek başına iktidar yapmak için çaba sarf edeceğiz.

Dr. Cengiz Alp kimdir?
1957 Malatya, Arguvan doğumlu, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı, Atatürk Lisesi’nde parasız yatılı olarak okudu. 1980 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 1985-1999 yıllarında siyasetle uğraştı, SHP ve CHP ilçe başkanlıkları yaptı. 1991 yılında milletvekili adayı oldu. Yiyecek, içecek ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmaların işletmeciliğini yaptı. Tarımla ilgili, Türkiye’ye yenilik getirecek üretim, geliştirme ve organik tarımla ilgili yeni projelerle de uğraşmakta. Ayrıca, halen Özel Okmeydanı Hastanesi işletmeciliğini yapmakta. Evli ve iki kızı var.

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum