Vanlı depremzedeler geri döndü

Vanlı depremzedeler geri döndü
Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde kalan Vanlı depremzedeler, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber’in organize ettiği törenle memleketlerine uğurlandı.

Kilyos Sosyal Tesisleri’nden başlayan uğurlama, Sarıyer Meydanı’nda yapılan tören ve duygulu konuşmaların ardından sona erdi. Burada Sarıyerlilere hitaben bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber; “ Siz Sarıyerliler, bu konuda gerçekten övünülecek bir emeğe imza attınız. Kucak açtığınız Vanlı çocukları ve Vanlı depremzede yurttaşlarımızı 6 aya yakın bir süreçte insan onuruna yakışacak bir şekilde ağırladınız. Ben hem Vanlı hemşerilerim adına hem de bütün Sarıyerliler adına büyük minnet duyuyorum” diye konuştu. Adnan Ayber, Sarıyer Meydanı’nda gerçekleştirilen duygulu törenin ardından Vanlı misafirlerimizi taşıyan otobüse binerek Sarıyer ilçe sınırına kadar onlara eşlik etti.



Sarıyerli öğrencilerden örnek davranış
Öte yandan Belediyesi’nin doğa sevgisini ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla ilçe genelinde başlattığı “Bin Metal Kutu Getir, Bir Bisiklet Götür” kampanyasına 5000 kutuyla katılan ve karşılığında 5 bisiklet elde eden Özel Ekrem Elginkan Lisesi öğrencileri, düzenledikleri bir etkinlikle bisikletleri Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde kalan Vanlı depremzede kardeşlerine armağan etti. Van’a dönmenin arefesinde keyifli bir gün geçiren küçük konuklarımızın bisikletlerini alırken yaşadıkları sevinç görülmeye değerdi. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Mehmet Metilli ve Recep Yel’in katıldığı çekiliş sonucunda bisikletler sahiplerini bulurken, çekilişte kazanamayan öğrencilere de, giyim eşyalarından oluşan hediye paketleri ev sahibi öğrenciler tarafından takdim edildi.

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT