Van için seferber oldular

Van için seferber oldular
Van’da meydana gelen deprem felaketine yardım Ufuk Okulları öğrenci ve velileri bir yardım sergisi organize etti.

“Gün Yardım Günü” konulu sergi Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Ufuk Okulları Genel Müdürü Gazi Karslı, veliler ve öğrencilerin katılımlarıyla açıldı. İstinye Özel Ufuk İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda açılışı yapılan Gün Yardım Günü sergisi 3 gün süreyle açık kalacak. Sergide Tarabya Özel Ufuk Anadolu Lisesi 1. Sınıf öğrencisi İpek Tuğba Bayraktar’ın resimleri ve İstinye Özel Ufuk İlköğretim Okulu Seramik Kulübü velilerinin seramik eserleri depremzedeler yararına satışa çıkarıldı.



İlk resmi 1.000 TL ile Ufuk Okulları Genel Müdürü Gazi Karslı aldı
Açılış konuşmasını Ufuk Okulları Genel Müdürü Gazi Karslı yaparken davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Yaptığı resimleri böyle güzel bir idealle yardım için kullanması nedeniyle İpek’e teşekkür eden Gazi Karslı “Öğrencimizin bu güzel hissiyatını ilk resmi biz alarak taçlandırmak istiyoruz.” dedi.



Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman da 500 TL ile 2. Resmi Aldı
Genel müdürün ardından kürsüye gelen Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman “Ufuk Okulları klasik yardım anlayışını eğitimle bütünleştirerek yardımda yeni bir ufuk açmıştır. Zaten başarılarıyla Sarıyer’de göz dolduran Ufuk Okulları bu yeni yaklaşımıyla da takdir kazanmıştır. Buradan öğretmen, idareci ve bu güzel eserleriyle salonu dolduran İpek’i tebrik ediyorum” dedi.

“Umarım resimlerin gelirleri orada bir okul olur”
Yeteneğiyle göz dolduran küçük ressam İpek Bayraktar bu resimleri ilköğretim yıllarından beri yaptığını artık sayılarının 100’ü geçtiğini belirtti. İlköğretimi de Ufuk Okulları’nda tamamlayan İpek, resimlerinin depremzedeler yararına satışa çıkarılmasından dolayı çok mutlu olduğunu, kendisinin de bu teklif edildiğinde düşünmeden tüm resimlerini sergi için verdiğini belirtti. Depremden zarar gören çocuklara çok üzüldüğüne değinen İpek “Umarım resimlerden elde edilecek gelir orada bir okul yapılmasına yetecek kadar olur” dedi. Resimler en az 50 TL bedelle üst sınırı alıcının insiyatifine bırakılarak satışa çıkarıldı.



Seramik Kulübü üyesi anne velilere ait el emeği seramik tablolar ise depremzedeler yararına yeni sahiplerini bekliyor. 4 yıldır seramikle uğraşan veliler eserlerinin depremzedeler yararına satılacak olmasından çok memnuniyet duyduklarını belirttiler. Veliler daha fazla seramik tablo yapıp oradaki depremzedelere daha çok yardım ulaştırılması içinde çaba harcayacaklarını ifade ettiler.

Bu haber toplam 5183 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT