Vali Mutlu’dan Sarıyer turu

Vali Mutlu’dan Sarıyer turu
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ile birlikte Sarıyer’de incelemelerde bulundu.

Garipçe Köyüne top sahası ve dalga kıran sözü veren Vali Mutlu, Rumeli Feneri Köyü’ne de yeni okul yapılacağını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Sarıyer gezisine Ferahevler ‘de İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yeni Sarıyer Hükümet Konağı’ndan başladı. Vali Mutlu, burada incelemelerde bulunarak, İlçe Kaymakamı Ömer Karaman ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya’dan bilgi aldı.

valimutlu3_569430643.jpg

Vali Mutlu hükümet konağı ile ilgili olarak, “Fevkalade güzel. Bayramdan sonra Sarıyer’in hükümet konağı İl Özel İdaresi tarafından yapılarak hizmete açılacak hale geldi. Bayramdan sonra taşınma işlemleri bitirilecek sağlık birimleri, tapu, nüfus, milli eğitim ve birçok kurumumuz bu binada hizmet vermeye çalışacak. Sarıyer’imize hayırlı uğurlu olsun. Fevkalade güzel bir hükümet konağı kazanılmış. Bunların diğer ilçelerimizde de gerçekleştirilmesi arzumuz” dedi.

İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Düşmez,  İBB ve Sarıyer Belediye Meclisi Üyeleri Halil Canarıkan, Ali Turan, İl Milli Eğitim Müdürü, Kaymakamlığa bağlı daire müdürlerinin de katıldığı incelemeden sonra Vali, Merkez Mahallesi’ndeki Kaymakamlığa geçti. Burada basına kapalı toplantı yapıldı.

valimutlu4_138151154.jpg

Yusuf Ziya Öniş Stadı’ndaki çalışmaları inceledi
Daha sonra Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda çalışmaları yerinde inceledi. Statta Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Mehmet Akdağ’la bir araya gelen Mutlu’ya, Akdağ tarafından Sarıyer forması armağan edildi. Ayrıca zemin düzenlemesi yapılan stadla ilgili bilgi verildi. Kulüp Başkanı Mehmet Akdağ, saha çalışmaları için Vali Mutlu’dan destek istedi.

Daha sonra Rumeli Kavağı’nda ki Telli Baba Türbesi çevresinde incelemelerde bulunarak Türbe hakkında bilgi aldı ve Telli Baba’nın menkıbesi anlatıldı. Kaymakam Ömer Karaman Telli Baba türbesinin restorasyon çalışmalarını tamamlayan ve ziyarete açılmasında büyük emeği olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya’ya teşekkürlerini sundu.

valimutlu2_236764540.jpg

valimutlu1_155872675.jpg

Midyecileri dinledi

Vali Mutlu, Rumeli Kavağı’ndaki midyeci ve balıkçıların sorunlarını dinledi. Balıkçılar, sahil boyunca devam eden çevre sorunlarının düzenlemesini ve daha iyi şartlarda çalışmak istediklerini, aşırı trafik yoğunluğundan ve bu yoğunluğun turistlerin sahillerine gelmesini engellediğinden şikâyet ettiler. Ayrıca deniz yolu taşımacılığıyla turist gelmesinin sağlanmasını talep ettiler. Midyecilerin sorunlarıyla ilgili olarak, kıyı şeridinde bu tür düzenlemelerin sıkıntı yaratabileceğini ancak araştırmalardan sonra gerekli cevabın verilebileceğini söyledi.

Garipçe Köyü’ne top sahası ve dalga kıran sözü
Vali Hüseyin Avni Mutlu, Rumeli esnafıyla bir süre görüştükten sonra Garipçe Köyü’ne ziyarette bulundu. Garipçe Köyü sakinleri 50 yıl sonra bir valinin köylerine geldiğini ve şimdi de kendilerini burada görmekten dolayı onur duyduklarını söylediler.

valimutlu5_838738295.jpg

Köy sakinleri, İstanbul Valisi Mutlu’dan, çocuk ve gençlerin oynayabileceği bir top sahası istedi ve Vali Mutlu da, vatandaşların bu isteğini geri çevirmeyerek derhal Orman İl Müdürünü telefonla arayıp arazinin temin edilmesini, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya ve Spor il Müdürü Tamer Taşpınar’dan destek olmalarını ve takip etmeleri için talimat verdi.  Köy sakinleri bir diğer sorun olarak balıkçı barınağının dalgalar yüzünden yıkıldığını ve mendirek (dalga kıran) yapılarak balıkçı barınağının onarılmasını istemeleri üzerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya’ya bu barınağın yapılması için talimat veren Vali Mutlu, Garipçe Köyü sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek köyden ayrıldı.

Daha sonra Rumeli Feneri Köyü’ne gelen Vali Hüseyin Avni Mutlu, köy meydanında vatandaşlarla sohbet etti. Köy sakinleri köyün imar sorunu ile ilgili sıkıntılarını anlattılar. Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından evine yıkım tebligatı gelen yaşlı bir adam Validen destek istedi. Vali Mutlu, konuyla ilgili olarak Kaymakam Karaman’a talimat verdi. İl Özel İdaresi tarafından Rumeli Feneri’ne okul yapılacağını söyledi. Buradaki sorunların çözülmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen Vali Mutlu Sarıyer İlçe gezisini sonlandırdı.

valimutlu6_691935438.jpg

Bu haber toplam 4689 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT