Vakıfbahçe sorunu çözülüyor

Vakıfbahçe sorunu çözülüyor
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir devreye girdi, Reşitpaşa’daki Vakıfbahçe sorunu çözülüyor.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir devreye girdi ve İTÜ’nün yaklaşık 5 ay önce Reşitpaşa’daki Vakıfbahçe’ye gönderdiği icra dosyaları ertelendi. Bölgedeki İTÜ arazisi ile İBB arazisinin takasıyla mülkiyet konusunda Vakıfbahçe’ye kalıcı çözüm geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş genel sekreterine talimatı verdi. Takas için süreç başladı.

İcralar ertelendi, takas süreci başladı
Reşitpaşa Mahallesi’nde Vakıfbahçe olarak adlandırılan bölgedeki İTÜ arazisi üzerinde yaşayan vatandaşlar yaklaşık 7 yıl önce İTÜ'ye karşı dava açmışlardı. Mahkemenin İTÜ lehine karar vermesiyle birlikte yaklaşık 5 ay önce o bölgede oturan vatandaşlara mahkeme masrafları ile ilgili tebligat gönderilmişti. Bu sürecin ardından AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir tam dört kez İTÜ Rektörü ile görüştü. İcra takiplerinin ertelenmesi ve kalıcı çözüm için çeşitli önerilerde bulunuldu. Olumlu geçen görüşmeler neticesinde icra takipleri ertelendi, İBB’nin 13 parsel arazisi ile İTÜ’nün 3 parsel arazisinin takası için önemli bir yol kaydedildi.

İTÜ olumlu baktı Topbaş takas için talimatı verdi
Mülkiyet konusunda Vakıfbahçe’ye kalıcı çözümün gelmesi için İTÜ Rektörü, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in takas önerisine olumlu yaklaştı. Konu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a iletildi. Topbaş genel sekreterine çalışmalar için talimatı verdi.

İTÜ de İBB arazisinde işgalci konumunda
Vakıfbahçe’de oturan vatandaşlar İTÜ arazisi üzerinde işgalci konumunda görünse de İTÜ bundan farksız değil. İTÜ’ye ait birçok önemli bina İBB’nin arazisi üzerinde bulunuyor. Karşılıklı takasla hem İTÜ’nün bu binaları yasal bir statüye kavuşmuş olacak hem de çok sayıdaki gecekondunun mülkiyet sorunu da çözülmüş olacak.

Hüseyin Özdemir: “Vatandaşlarımız merak etmesin AK Parti yanlarında”
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “5 ay önce gelen tebligatlardan sonra AK Parti olarak harekete geçtik. Vatandaşlarımızın sorunu bizim için önemlidir. Biz laf üretmekten çok hizmet üretiyoruz. Bu konuda İTÜ Rektörü ile tam 4 kez görüştüm. Çok olumlu gelişmeler var. İcralar ertelendi ve bölgedeki vatandaşlarımızın üzerinde oturduğu İTÜ arazisi ile İTÜ’nün binalarının bulunduğu İBB arazisinin takasını önerdik. Olumlu karşılanan bu önerimizden sonra konuyu İBB Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a götürdük. Başkanımız da genel sekreterine talimatı verdi. Ve burada takasın olması ve için süreç başladı. Vatandaşlarımız merak etmesin AK Parti olarak sürekli yanlarındayız” dedi.

ituibbharitaiceri_840349354.jpg

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT