Vakıfbahçe sorunu çözüldü

Vakıfbahçe sorunu çözüldü
Reşitpaşa Mahallesi'nde bulunan İTÜ arazisi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arazisinin takası gerçekleşti. Yaklaşık 300 ailenin yaşadığı Vakıfbahçe’deki mülkiyet sorunu büyük oranda çözüldü.

Reşitpaşa Mahallesi Vakıfbahçe bölgesindeki yaklaşık 300 aile İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ait arazi üzerinde oturuyordu. Burada oturan vatandaşlar yaklaşık 9 yıl önce İTÜ'ye karşı dava açmış ancak mahkeme İTÜ lehine karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine mahallede tedirginlik başladı. Vakıfbahçe‘deki vatandaşların İTÜ tarafından mağdur edilmemesi için AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı çalışma başlattı.

ituibbharitaiceri_840349354.jpg

İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’den talimatı alan AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmek için, Büyükşehir Belediyesi’nin arazileri ile İTÜ’nün arazilerinin takası için çalışmalara başladı. İBB’nin 13 parsel arazisi ile İTÜ’nün 3 parsel arazisi değiştirildi. İBB Meclisi’nden alınan bu kararla Reşitpaşa’da üniversite arazisi üzerinde oturan vatandaşların mülkiyet sorunu da büyük oranda çözülmüş oldu.

Bu karar bölgede oturan vatandaşlarda büyük bir sevinç yarattı. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in önümüzdeki günlerde mahalleye giderek bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği konusunda halkı bilgilendireceği öğrenildi.



Canarıkan, “Yine sözümüzde durduk”
AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Sarıyer’in çok önemli bir sorununu daha çözdüklerini belirterek, “Şimdiye kadar ne dediysek o. AK Parti olarak verdiğimiz sözlerin arkasında duruyoruz ve Sarıyer halkının sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Vakıfbahçe’de yıllardır çözülemeyen bir problem vardı. Burada yaşayan halkımızın derdini dert edindik ve takas yoluyla çözüme gittik. Vatandaşlarımız artık İTÜ arazisi üzerinde değil İBB arazisi üzerinde oturuyorlar. En kısa zamanda gereken tüm adımlar atılacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AK Parti harekete geçti

Bu haber toplam 2612 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT