Uskumruköy’de muhteşem açılış

Uskumruköy’de muhteşem açılış
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Uskumruköy’de yaptırılan spor kompleksinin açılış töreni büyük bir mitinge dönüştü. Bu görkemli açılış çeşitli partilerden siyasetçileri de bir araya getirdi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ''Uskumruköy Park ve Spor Sahaları'' yatırımlarını hizmete açtı. Değişik siyasi partilerden kişileri de bir araya getiren açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Açılış töreninde konuşan Başkan Topbaş, dünyada artık şehirlerin yarıştığını belirterek, tüm yerel yönetimler, hükümetler, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının Türk Milletinin geleceğini düşünmek zorunda olduğunu dile getirdi. Katıldığı yurt dışı toplantılarında İstanbul'daki değişikliklerin yabancı siyasilerin de ilgisini çektiğini ve yakından takip edildiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Bu gibi tesislerin olması gerekiyor. Geçmişte ihmal edildiği için donatı alanlarından yoksun kalmışız. Şimdi ne zaman vakit bulursak bunları yapmaya çalışıyoruz. Bu gibi tesisler, insanlar arasında hoşgörünün gelişmesini sağlıyor” dedi.



İstanbul’a birçok spor tesisi kazandırdık
Büyükşehir Belediyesi olarak asli görevleri olmamasına rağmen eğitme çok büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Okul yapmak yarına dair kaygıları olanları işidir. Konfiçyüs, ‘Bir neslin kaderini bir önceki nesil tayin eder’ der. İşte biz de Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’a birçok okul kazandırdık.260 okulumuzun bakım ve onarımını yaptık" dedi. Yüzlerce okula fen ve kimya laboratuarları kurduklarını ifade eden Başkan Topbaş, 130 okula yaptırdıkları spor salonları sayesinde burada eğitim alan öğrencilerin artık madalyalar aldıklarını söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: "Gururla ifade ediyorum ki bu spor salonlarını yaptığımız okullarda dereceler başladı. Ayrıca sadece çocuklarımız değil, veliler de buradan istifade ediyor. Gururla ifade ediyorum ki İstanbul’un birçok noktasında spor tesisleri ortaya koyduk, statlar yaptık. Yürüme ve spor alanları ile bisiklet yoları oluşturduk. Yaptıklarımızı anlatmaya fırsat yok, zaman yetmiyor."



Çayırbaşı tüneli 1 ay içerisinde açılıyor
Belediye olarak 126 köyde parklar yaptıklarını kaydeden Başkan Topbaş, olumlu gelen her talebi yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Topbaş, ayrıca Çayırbaşı’na gelecek tünelin bir ay içerisinde açılacağını belirterek, “Metro hayaldi, ama Hacıosman'a geldi. Çayırbaşı’na gelir mi? Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Zekeriyaköy alanına ulaşmak için de 2x2 yol çalışmamız var. Artık şehre inmek çok daha kolay olacak. Uzaklar yakın oldu” dedi.



Ayran içerken söz vermişti
Uskumruköy Muhtarı Halil Özkaya'nın, yeni spor tesisi için teşekkürlerini iletip, tesise tenis kortu istemesi üzerine Başkan Topbaş, ''Uskumruköy'e geldiğimizde bir ayran ikram edilmişti, bu tesisler istendi. Hemen bir ayran daha ikram edildi, arkasından tenis kortu ve diğer istekler geldi. Bu köye geldiğimde biraz ayran içerken dikkat etmem gerekiyor” şeklinde espri yaptı. Sarıyer eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy daha önce Topbaş’ı köye davet etmiş ve bu tesisler için ricada bulunmuştu. Konuşmaların ardından Başkan Topbaş, köylüler tarafından hazırlanan yiyeceklerden tattı. İkramdan sonra futbol sahasında oynayan sporcuların yanına giden Başkan Topbaş, çocuklarla fotoğraf çektirdikten sonra kaleye şut çekti.



Sıcak asfaltı ilk kez biz bu köylere getirdik
Topbaş konuşmasında Sarıyer’in köylerine yaptığı hizmetleri anlatırken, “Sıcak asfaltı ilk kez biz bu köylere getirdik. Buralarda asfalt yoktu. Öyle değil mi sayın muhtarım” diyerek Uskumruköy Muhtarı Halil Özkaya'ya döndü. Özkaya’nın “evet aynen öyle” demesi üzerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in gülümsediği görüldü.



Topbaş: “Şükrü Genç’in erken ayrılması yanlış anlaşılmasın”
Şükrü Genç’in Topbaş’ın konuşmasından hemen sonra alandan ayrılması “Söz verilmedi ondan küsüp gitti” söylentilerine neden olurken, Topbaş yanlış anlaşılmaması için açıklama yaparak, “Sayın kaymakamımıza ve belediye başkanımıza konuşmaları için söz verdik ama onlar konuşmak istemediler. Bu sakın yanlış anlaşılmasın. Belediye başkanımız bir toplantıya yetişmek için ayrılmak zorunda kaldı” dedi.

AK Partililer Şükrü Genç’in mesajını eleştirdi
Öte yandan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Sarıyerli vatandaşlara çektiği mesajda “Belediye Başkanlığımız ve İBB’nin işbirliği ile yapılan Uskumruköy Park ve Spor Tesisleri” demesi AK Partililer arasında eleştiri konusu oldu.

Topbaş, Özsoy yakınlaşması
Açılışa katılan siyasetçilerle tokalaşan Topbaş sıra Sarıyer’in eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy’a geldiğinde kendisine sarılarak yakından ilgilendi. Topbaş’ın, Özsoy’a “Gönlümüzdeki unutulmayan başkan nasılsın” diyerek hal ve hatırını sorması orada bulunan siyasetçilerin de dikkatini çekti. Topbaş’ın 2014’te AK Parti’den aday olabilecek isimler arasında gösterilen Sedat Özsoy’a karşı yakın ilgisi adaylık hayali kuranların da gözlerinden kaçmadı.



Siyasetçiler bir araya geldi
Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine; Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve başkan yardımcıları, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer eski Belediye Başkanları Sedat Özsoy ve Yusuf Tülün, İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, İBB Meclis Üyeleri Halil Canarıkan ve Ayla Serpil Bağrıaçık, İl Genel Meclis Üyesi Aydoğan Cevahir, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri İsmail Bülbül, Cemil Özbalta, Hüseyin Coşkun, Hamdi Akdağ, Gökan Zeybek, Nasuh Aşantuğrul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, İlçe Tarım müdürü M. Yavuz Acar, mahalle ve köy muhtarları katıldı. AK Parti Sarıyer İlçe Yöneticilerinin yakından ilgilendikleri organizasyon eksiksiz bir şekilde tamamlandı. Topbaş vatandaşların sevgi gösterileri arasında köyden ayrıldı.




Bu haber toplam 5077 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT