Tuvalet Tıkanıklığı Açma

Tuvalet Tıkanıklığı Açma

Altyapı Tesisat İletişim Numarası : 0 539 451 07 41

Herhangi bir nedenden dolayı lavabo veya tuvalette tıkanıklık sorunu yaşanabilir. Bu hiç kimsenin yaşamak istemeyeceği cinsten bir sorundur. Çünkü hem kişinin işlerini engeller hem de çevreye kötü bir görüntü oluşturur. Ayrıca pis konu mekanın içerisine dolacaktır. Bu yüzden. Böyle bir sorula karşılaşıldığında en kısa sürede sorunun halledilmesi gerekir.

Bu tarz tıkanıklıklar, kurulum hatalarından da kaynaklanabilir. Bulunduğunuz alanda tesisat hatalı bir şekilde kurulmuşsa o zaman kötü koku su sızması ve tıkanıklık problemi yaşayabilirsiniz. Bazı tıkanıklıklar, evde ufak önlemlerle çözülürken, bu tarz hatalı bir işlemde destek almak gerekir.Burada usta desteği gerekir.

Tuvalet Tıkanması Nedeni

Klozetler belli bir sisteme göre yapılırlar ve buna göre geri tepme durumlarını engelleyecek bir çıkış noktası vardır. Ama çeşitli nedenlerden dolayı tesisat hatası varsa burada atıklar koku yapabilirler. Bu durumda tuvalet tıkanıklığı açma işleminin profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekmektedir.

Tuvalet tıkanıklığın yol açabilecek birden fazla malzeme veya neden olabilir.

Zararsız gibi görünen tuvalet kâğıtları bile tıkanıklığa neden olabilir. Tuvalete atılan ve erimesi zor maddeler, bez, harç gibi erimeyen bazı maddeler veya giderin eğiminin sorunlu olması sorun yaratır. tıkanan tuvalet ise sorun teşkil eder. Tuvaler kullanım bu nedenle dikkat etmek gerekir. Çünkü bu durum tesisatın kırılmana kadar gidebilir.

Tuvalet Tıkanıklığı Açmak

İster lavabo olsun ister tuvalet hiç fark etmez. Her ikisinin de tıkanması kişi için büyük sorundur. Çünkü ev içinde yaşamın durması anlamına gelmektedir. Tuvaletim tıkandı noktasından itibaren gerginlik başlar. Tesisat sorunu mekânlar içerisinde büyük sorun teşkil eder. Sorun her zaman kolay çözülemeyebilir.

Kişiler bazen kendileri sorunu halletmeye çalışırlar. Fakat her işte olduğu gibi bu işinde bazı incelikleri vardır. Ayrıca doğru malzemeyi kullanmak gerekir. Yoksa gerçekten çok daha büyük masraflar ve sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu aşamada altyapı tesisat bu sorunu çözmeniz gerekir. Kendi başına çözceğiniz bir sorun olmayabilir.

Tıkalı Tuvalet Açma Teknikleri

Tıkalı tuvalet açma uzman bir kişi veya ekip tarafından yapılmalıdır. Tuvalet açma işlemi sırasında robot ile tuvalet açma tekniği kullanılabilir. Bunun içinde ekipmana ihtiyaç vardır. Bu tarz bir iş deneme yanılma yöntemi ile çözülemez. Uzmanının yaptığı iş ile sorun uzun süreli olarak çözülecektir. Tabi ki dikkatli kullanım şarttır.

Motor yardımı ile ve bunu kullanmasını bilen bir ekiple sorunu çözdüğünüz takdirde sorun bir daha kolay kolay yaşanmaz. Diğer şekilde ise tıkanıklık sonucu tuvalet taşabilir ve pis atıklar tuvalete ve tüm eve taşabilir. Koku ile birlikte sağlık açısında sorun yaratacak bir durum ile karşı karşıya kalırsınız.

Tuvalet Tıkanıklığını Önlemek

Tuvalette oluşan tıkanıklıklar tesisat hatasında kaynaklı olabilir. Ama tesisat hatası dışında kullanım hatası kaynaklı tıkanıklıklarda yaşanabilir. Bu tarz şeyler logar tıkanıklığına yol açar. Bu durumda logar tıkanıklığı açma hizmeti almanız gerekir. Bu durumlardan bazıları ise şunlar olabilir;

Tuvalet yabacı cisimler atmak

Tuvalete bol su dökmemek

Tuvalete harç, moloz gibi atıklar atmak

Tuvalete erimeyen kâğıtlar atmak

Böyle bir sorun yaşandığı durumlarda evde basit birkaç yöntem denemekte mümkündür. Fakat eğer sorun büyükse çok fazla işe yaramayacaktır. Öncelikle sorunun doğru tespit edilmesi gerekir. Altyapı tesisat sorunu doğru tespit ederek tek seferde onarım yapabilir. Pimaş açma işlemi gerçekleştirilir. Ayrıca sorun evi kullanılmaz he getirebilir.

Lavabo Tıkanma Sorunu

Evlerde veya yaşanan mekânlarda kimi zaman lavabolar tıkanabilir. Lavaboların tıkanmasının çeşitli nedenleri olabilmektedir. Binanın tesisatını eski olması veya boruların eski olması tıkanıklığa yol açabilir. Lavabolara dona yağları dökmek zaman içerisinde sorun yaratacaktır. Beyaz kalıp sabunlar zaman içerisinde mutfak lavabolarında donma yapmaktadır.

Kullananların hatalarında kaynaklı, peçete gibi erimeyen şeylerin atılması, saç, sakal gibi maddelerin birikmesi, çay posalarının sürekli lavaboya dökülmesi, yemek artıklarını temizlenmeden lavaboya atılıyor olması zaman içerisinde lavaboyu tıkamaktadır. Lavabo tıkanıklığı açma konuyu bilen ve tecrübeli kişilerin yapması gereken bir işlemdir.

Lavabo Tıkanıklığı Açma

Lavabo tıkanıklığı sonucunda, lavabolar kullanılmaz hale gelirler. Ama aynı zamanda evin içine pis su taşabilir. Tüm bunların yanında biriken su pis bir koku yayacaktır. Kendi başınıza açmaya çalıştığını lavabo ise daha fazla masraf ve sorun çıkarabilir. Amaç lavaboları açarken asılında gider açma ile kalıcı bir çözüm üretmektir.

Lavaboların tıkanmasının en temel sebebi ise dikkatsiz kullanımdır. Pimaş temizleme yapmak kolay iş değildir. Genellikle çay atıkları lavaboya dökülmektedir. Bu da tıkanmalara yol açar. Ayrıca patates, ıspanak gibi çamurlu sebzeler yıkandıkça, çamur lavaboyu tıkamaktadır. Bu durumda borulara yapışan çamur tıkanıklık yaratır. Yağlar ise zamanla donarak tıkanmalara yol açar.

Tıkanan Lavabo Açmak

Tıkalı olan lavaboyu açmak için pompa kullanılır. Pompa ile açılması geçici bir çözümdür. Bunu dışında bazı lavabo aç tarzı kimyasallar kullanılabilir. Evde kendi başınıza denediğiniz bu yöntem, kimyasalların borulara zarar vermesi nedeniyle daha büyük sorunlara yol açar. Pimaş tıkanıklığı açma için tecrübeli ekip gereklidir.

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte artık tıkalı lavabolar da daha kolay açılmaktadır. Eskiden kırılmak zorunda kalan tesisatlar artık daha pratik yöntemlerle çözülmektedir. Bunun içinde konunun uzmanı olan ekiplerle çalışmak gerekir. Mutfak giderlerinde oluşan tıkanıklarda robot veya kamera sistemi ile müdahale yapılarak tıkanıklık giderilir.

Ekiplerin Çalışma Sistemi

Mutfak giderlerinde kamera sistemi ile sorun tespit edilir. Daha sonra bu durum müşteri ile paylaşılır. Usta olan kişiler boru içerisinde olan sorunu müşteriye gösterir ve yapılması gerekeni belirtirler. Amaç sorunu en az masraf ve hasarla çözebilmektir. Bu noktada işini bilen kişilerle çalışmak büyük rahatlık sağlayacaktır.

 Tuvalet tıkanıklarında da aynı şekilde tespit yapılır. Pimaş temizleme gerekiyorsa temizlenir. kanalizasyon açma işlemi yapılır. Sorunun kalıcı olarak çözülmesi önemlidir. Bunun için tuvalet tıkanıklığı açan firma araştırmasını internet üzerinden yapabilirsiniz.

Bu haber toplam 2581 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT