Turyapı sitesi mecliste tartıştı

Turyapı sitesi mecliste tartıştı
Turyapı Sitesi'nin sakinleri belediye meclis toplantısında birbirine girdi.

Sarıyer Belediyesi’nin göz yummasıyla Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri’ndeki imar yolsuzluğu site sakinlerini de birbirine düşürdü. İşgalli otopark alanlarının yeşil alanlarla değiştirilmesi ile ilgili yapılacak olan imar plan tadilatı için Sarıyer Belediye Meclis toplantısına gelen site sakinleri birbiriyle tartıştı. İmar komisyonu raporunun görüşülmesi Cuma gününe bırakılırken, toplantı sonunda bazı site sakinleri, “Ortak alan otopark ve park alanlarımızı, sadece giriş katlara kullandıramazsınız, Hakkımızı işgal edemezsiniz buna izin vermeyeceğiz, kamu malları işgallerini, plan tadilatıyla örtbas edemezsiniz” diyerek site ve kooperatif yönetimine tepki gösterdiler.

Site sakinleri: “Belediye Turyapı’yı meclis üyelerine aklatmaya çalışıyor”
Site sakinleri; ‘İmar planı ile kamuya ayrılan belediye arazilerini müteahhit Turyapı A.Ş. bahçe olarak giriş dairelere satmıştır. Bu suçu örtbas etmek için, plan tadilatı teklifi hazırlanılarak, bu suça  yasal kılıf hazırlanmaktadır. Belediye konu suç hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağına, sunulan plan tadilatı ile yüklenici Turyapı A.Ş’yi meclis üyelerine aklatmaya çalışmaktadır.’’

Plan tadilatı Tahkim davalarındaki hukuki süreci etkiler
Öte yandan kooperatif ile müteahhit firmanın mahkemelik olduğu 21.000.000 TL hukuki sürecin tamamlanmadan görüşülecek olan bu plan tadilatının, koopertaif üyeleri aleyhine davayı dayanaksız ve konusuz bırakacağı, ciddi sıkıntılara yol açabileceği belirtiliyor. Bazı site sakinleri, “Turyapı A.Ş'nin kooperatifimiz aleyhine açmış olduğu 18.000.000 TL civarında bir tahkim davası daha vardır. Bu tahkim davasında plan tadilatı sonucu Turyapı’nın dava delilleri daha da güçlenecektir. Kooperatif 242 üyeden oluşmaktadır, her   üye   yaklaşık 75.000 TL ödeme riski ile karşı karşıya kalacaktır bu plan tadilatı sonucunda” görüşüyle plan tadilatına karşı çıkıyor.

Bilindiği gibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu, Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri’nde yaşanan imar aykırılıklarına göz yumduğu gerekçesiyle, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın da bulunduğu İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bu plan tadilatının gündeme gelmesi yanlış olur
Sarıyer Manşet'e konuşan bazı site sakinleri: “İmar planında kamuya ayrılan ortak alanlar, kooperatif kurulduğu tarihten buyana var olan hakkımızdır. Belediye evimizin önündeki bu haklarımızı elimizden alamaz. Biz otopark ve park alanı olarak halkın kullanımına ayrılmış bu yerlerin sitede oturan herkesin kullanımına açılmasını istiyoruz. Yasal olan da budur. Bu plan tadilatının gündeme gelmesi yanlış olur. Şu anda hukuki bir süreç var. Belediyenin hiçbir şekilde bu sürece müdahil olmaması gerekiyor. Müdahil olarak kooperatif üyelerini, emekçileri mağdur etmesinler. Sarıyer Belediyesi müteahhit Turyapı’nın yanlışlarını göz ardı edeceğine, kamu mallarının satışına göz yumacağına, kamu mallarını yeşil alanları, parkları, otoparkları halkın ortak kullanıma açsın, Müteahhit Turyapı’nın değil, halkın belediyesi olsun” diye konuştular.

Ayrıca site sakinleri, "Bu komisyon raporunda gerekçeler değerlendirilerek, bu plan tadilatının red edilerek, gündeme alınmaması gerekir. Bu plan tadilatı, planlama ilke ve kararlarına aykırı olarak geçerse, idare mahkemesinden çok yüksek olasılıkla iptal edilecek" diyerek düşüncelerini ifade ettiler.

Turyapı Sarıyer Evleri'nde SKANDAL

Belediye Turyapı’ya kılıf arıyor!

Sevgi Atalay'a Turyapı soruşturması

Dosya Kılıçdaroğlu’na gidiyor

Bu haber toplam 8160 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum