Turyapı Sarıyer Evleri'nin plan tadilatı reddedildi

Turyapı Sarıyer Evleri'nin plan tadilatı reddedildi
Sarıyer Belediye Meclisi’nde Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri Sitesi ile ilgili plan tadilatı oybirliği ile reddedildi.

İlk defa Sarıyer Manşet Gazetesi'nin ortaya çıkardığı Turyapı'daki imar yolsuzluğu ile ilgili geçtiğimiz ay komisyona geri çekilen madde üzerinde yapılan çalışmalar ve toplantılardan sonra CHP, AK Parti ve MHP gruplarından plan tadilatıyla ilgili onay çıkmadı. Zekeriyaköy Kasapçayırı Mevkii’nde bulunan Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri Sitesi’nde işgalli otopark alanlarının yeşil alanlarla değiştirilmesi ile ilgili yapılması istenilen imar plan tadilatı Sarıyer Belediye Meclisinde oybirliği ile reddedildi.

Sarıyer Belediyesi’nin göz yummasıyla, müteahhit firmanın yaptığı imar aykırılıkları nedeniyle Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri Sitesi’nde yaşayanlar arasında ortak alanların kullanımı ile ilgili karışıklık çıkmış ve site sakinleri iki gruba ayrılmıştı. Bazı site sakinlerinin isteği üzerine işgal edilen 16 otoparkın sitedeki yeşil alanlarla değiştirilmesi için önerge verilmişti. Site sakinleri arasındaki uzlaşmazlık ve kooperatif ile müteahhit firma arasında devam eden davalar nedeniyle gruplar plan tadilatına sıcak bakmadı. Turyapı ile ilgili madde meclisteki üç partinin de ortak kararıyla reddedildi.
 
Şimdi gözler Sarıyer Belediyesi’nin burada işgal edilen alanlarla ilgili nasıl bir yaptırıma gideceğine çevrildi. 

Bilindiği gibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu, Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri’nde yaşanan imar aykırılıklarına göz yumduğu gerekçesiyle, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın da bulunduğu İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bu haber toplam 6072 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
8 Yorum