Turyapı Sarıyer Evleri'nden açıklama

Turyapı Sarıyer Evleri'nden açıklama
Tekzip
1- 21.05.2014 tarihinde, 15:47 saati ile www.sariyermanset.com adresindeki web sitesinde, ‘’Belediye Turyapı’daki işgalcilere ecrimisil gönderdi’’ başlığı altında yayınladığınız haber tümü ile gerçek dışıdır. Söz konusu haberde; ‘’ Sarıyer Belediyesi Turyapı Sarıyer Evlerinde kamuya ait alanları işgal edenlere 3 yıllık geriye dönük ecrimisil gönderdi, ancak vazı site sakinleri işgallerin kaldırılmasını istiyor’’ alt başlığı altında, Belediyenin kamuya ait yeşil alan ve otoparkları işgal edenlere ecrisimil gönderdiğini; ayrıca Belediyenin Site Yönetiminden işgalcilerin listesini istediğini; ancak Site Yönetiminin 5 ay geçmesine rağmen halen isimleri bildirmediğini; Belediyenin, Turyapı Sarıyer Evleri’nde, Belediyeye ait yeşil park alanlarına yapılan 2 adet yüzme havuzu için de geriye dönük 3 yıllık ecrisimil bedeli olarak toplamda 49.000 TL civarında ödeme emri gönderdiğini; böylelikle belediyeye ait arazinin sitenin özel amaçları doğrultusunda, ücretsiz kullanımın önüne geçilmiş olduğunu; ancak bazı site sakinlerinin ortak otopark ve park alanlarının etrafının çevirilerek işgal edildiğini belirterek: ‘’İmar planı uygulamasında, devlet mülkü olup halkın ortak kullanımında olması gereken otopark alanlarının, kişilere özel bahçe olarak kullanılması, etrafının çevrilerek halkın kullanmasının engellenmesi suçtur. Belediye bu alanları yıkarak işgalleri ortadan kaldırmalıdır’’ diye konuştuğunu iddia etmektesiniz.
2- İşbu haber tümü ile gerçek dışı olup hiçbir araştırma ve sorgulama yapılmadan, tarafımıza sorma gereği dahi duymadan, gerçek bilgiye dayanılmadan tümü ile hayal mahsulü olarak tarafınızdan üretilmiştir. Dolayısı ile öncelikle tüm site sakinlerimizin ve Site Yönetiminin mağduriyetinin önlenmesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.
3- Sitemizin de yer aldığı Sarıyer ilçesinde birçok site arazisinde yeşil alan olarak ayrılmış yerlerin üzerinde yüzme havuzu, çocuk alanları ve sosyal tesisler bulunmaktadır. Sarıyer Belediyesi’nin ilgili birimlerine sormanız halinde, söz konusu dönemde, Sarıyer sınırları içinde site ve şahıs olarak 150 nin üzerinde kişi ve kuruma ecrimisil tahakkuk ettirildiğini ve büyük kısmının da tahsil edildiğini öğrenmeniz mümkündür. (Örnek; İstinye Evleri, Saran Holding Tarabya, Zekeriyaköy Doğa Evleri Flora Sitesi vb.) Tamamen hukuki bir talep neticesinde yapılan ve süresinde tarafımızca yapılan ödeme ile ilgili yaptığınız haberlerde, hep aynı 3-4 kişiyi kaynak olarak kullanmak yerine tüm malikleri temsil eden Site Yönetimi ile de görüşmüş olsaydınız doğru ve gerçek bilgilere ulaşabilmeniz mümkün olacaktı. Yine haberinizde ‘’kamuya ait alanlar’’ ya da ‘’devlet mülkü’’ gibi tabirlerle konuyu saptırmakta ve yönlendirmektesiniz. Bu bahse konu olan yerlerin tamamının tapusu, bedelleri ödenerek buradaki kooperatif üyeleri tarafından satın alınmış yerlerdir. Yasal olarak imara açılan yerlerde ve plan doğrultusunda arazinin % 30 unun terki istenir. Ancak dönemin belediyeleri çeşitli nedenlerle bu kooperatif alanının % 57 sinin terkini sağlamışlardır. Yani sizin kamu malı, devlet malı diye söz konusu ettiğiniz yerler kooperatif üyelerimizin bizzat kendilerine ait olan yerlerdir. Hala burada bir başkalarının malı mülkü gasp ediliyormuş gibi asılsız ve uydurma haberleriniz ile bu insanları belediyelerden sonra sizler de ikinci kez zarara uğratmaktasınız.

Bu haber toplam 5291 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT