TURYAPI sakinlerinden açıklama

TURYAPI sakinlerinden açıklama

Gazetenizde yayınlanan 17 Temmuz 2012 tarihinde ve devamındaki yazılarınızla ilgili Kooperatifimiz olarak kısa da olsa cevap verme ihtiyacı duymaktayız.

Kooperatifimiz 1991 yılında büyük çoğunluğu işçiler tarafından kurulmuş ve aynı yıl Sarıyer Zekeriyaköy-Kasapçayırı mevkiinde yaklaşık 78 dönümlük arsasını almıştır. Arsa için birkaç kez ruhsat çıkarılmış ancak değişik nedenlerden dolayı inşaat yapılamamış ya da inşaat yarım kalmıştır. 2000 yılı sonu 2001 yılı başlarında Sayın Yusuf TÜLÜN ve Sedat BAŞKAN’ın zamanında ruhsatlarımızı aldık ve 2002 yılının Eylül ayında da inşaatlarımıza Tur yapı İnşaat A.Ş. başladı. Kaba kısmı biten inşaatlarımızda 2006 yılı Aralık ayında kura çekerek ortaklarımızın daireleri belirlenmiştir.

2007 yılı ve 2008 yıllarında yoğun gayret harcayarak konutlarımız oturulabilir yani teslim aşamasına geldi ve 2009 yılının Mayıs ayından itibaren imalatı tamamlanan dairelere ortaklarımız taşınmaya başlayarak sitede yaşanmaya başlanmıştır.

Sitede büyüklükleri 50-60 metrekareden 200-250 metrekareye kadar toplam 13 otopark alanı vardır bunlarında toplamı yaklaşık 1800-2000 metrekare kadardır. Kamuya terk edilen park alanı ise yaklaşık 500 metrekare kadardır bu alanın çevresindeki yükseklik fazla olduğundan duvar örülerek buralardan herhangi bir kişinin düşmesinin önüne geçilmesi hedeflenmiştir, zira olabilecek bir olumsuzlukta sorumluluk kime ait olacaktır. Ayrıca kamuya terk edilen park alanlarına yine site sakinlerinin hizmetine sunulan havuz ve sosyal tesisler ile kamelyalar yapılmıştır. 

Bahçelerin etrafının duvar ve parmaklıklarla çevrilmesi ise yine aynı gerekçeye ve genel ahlaki gerekçelere dayanmaktadır. ( Şöyle ki; Sizin camınızın önüne uygunsuz biri gelse yada siz dairenizde rahat hareket ederken camınızın önüne biri otursa ne yaparsınız). Bu alanların bahçelere katılması gibi bir durum söz konusu olmayıp görüntüyü  daha düzgün hale getirme ve yeşil alan miktarının arttırmaktan ibarettir.

Sayın ATALAY site sakinlerini birbirine düşürmemiş, aksine kooperatife yeni ortak olan ve siteye taşınan birkaç kişinin şahsi talepleri karşılanmayınca bu şekilde menfi bir propagandaya girişmişlerdir. Bu durum hakkında gerekirse sitede bir referandum yapalım sonucu tüm halk görecektir.

Sonuç olarak Belediyenin herhangi bir usulsüzlüğe göz yumması gibi bir durum olmayıp sadece özürlü girişlerinin olmaması ya da eksik olması, bu otoparkların yapılmaması ile ilgili olarak bazı eksiklikler olabilir bunun da işin geneline aykırı bir durum oluşturmayacağını düşünmekteyiz.

Konuyu bu şekilde değerlendirerek ele almanızın tüm kesimlere faydalı olacağı düşüncesiyle işlerinizde başarılar dileriz.
 
 
                                                                             YÖNETİM KURULU ADINA
 
                                                                       Yavuz BULTAN            Ahmet KAYA
                                                                                Sekreter                      Başkan

Bu haber toplam 1122 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT