Turyapı meclisi karıştırdı

Turyapı meclisi karıştırdı
Kamu alanlarını işgal eden Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri’nin bazı sakinleri Sarıyer Belediye Meclis toplantısında olay çıkarttı.

Sarıyer Belediyesi’nin göz yummasıyla Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri’ndeki imar yolsuzluğu belediye meclisini de karıştırdı. Otopark ve yeşil alanların işgaliyle kamunun yaklaşık 28 Milyon TL’ye zarara uğratıldığı sitenin imar aykırılıklarının yasallaştırılması için yapılacak olan plan tadilatı belediye meclisinde görüşüldü. Görüşmeleri site sakinleri de izledi. AK Parti’nin şerh koyduğu plan tadilatı için MHP grubu da komisyon kurulup incelenmesini istedi. MHP grubunun önerisi üzerine toplantıya beş dakika ara verildi. Olumsuz yazılan komisyon raporu üzerine ilçe başkanları görüştü.Alınan karar üzerine plan tadilatı ile ilgili madde İmar Komisyonu'na geri çekildi. Maddenin İmar Komisyonu'na geri çekilmesiyle sitedeki kendini bilmez bazı işgalciler basın mensupları başta olmak üzere sağa sola saldırdı. Saldırganın site yönetiminde olduğu, evinin kaçak olarak yapılan havuza baktığı ve 300 metrekare üzerinde otopark ile park alanını işgal ettiği öğrenildi.

Sarıyer Manşet’e saldırı
Bazı işgalciler bu skandalı ortaya çıkartan Sarıyer Manşet Gazetesi’nin ekibini tehdit ederek saldırı girişiminde bulundu. Tehdit ve saldırıya maruz kalan Sarıyer Manşet Gazetesi’nin yetkilileri ellerindeki tüm belgelerle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.



Sevgi Atalay’a soruşturma izni Valiliğe gönderildi
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu, Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri’nde yaşanan imar aykırılıklarına göz yumduğu gerekçesiyle, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın da bulunduğu İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri hakkında soruşturma başlatmak için Sarıyer Kaymakamlığı’ndan izin istemişti. Savcılığın bu talebi Sarıyer Kaymakamlığı tarafından İstanbul Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü’ne gönderildi.

Soruşturma izninden hemen sonra Sarıyer Belediyesi’nin siteye işgallerin kaldırılması için tebligat gönderdiği ancak işgallerin kaldırılmadığı, belediyenin ise herhangi bir işlem yapmadan aykırılıklara göz yummaya devam ettiği öğrenildi.

Sarıyer’de hiç bir şey gizli kalmayacak!
Turyapı’daki tüm gerçeği ve kamunun nasıl zarara uğratıldığını, şaibeli iddiaları tüm belgeleriyle gündeme getirmeye devam edeceğiz. BEKLEYİN!

Bu haber toplam 4872 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
7 Yorum