Tosun Paşa filmi Sarıyer’de yaşandı

Tosun Paşa filmi Sarıyer’de yaşandı
İstinye ile Yeniköy arasında yaşanan sınır itilafı akıllara Kemal Sunal’ın oynadığı “Tosun Paşa” filmini getirdi.

İstinye ile Yeniköy arasındaki sınır itilafı ile ilgili iki muhtarın anlaşmazlığı, belediye meclisine de aynı şekilde yansıması akıllara Kemal Sunal’ın oynadığı “Tosun Paşa” filmini getirdi. Olağanüstü toplanan belediye meclisi uzun süren uğraşlar sonucu iki muhtarı ikna edebildi.

Mahalle sınırları ile ilgili yapılan düzenlemelerde Yeniköy ile İstinye arasında yaşanan anlaşmazlık belediye meclisinin olağanüstü toplanmasına neden oldu. Bir önceki toplantıda meclis gündemine gelen madde, Yeniköy Muhtarı Engin Cevahiroğlu ve İstinye Muhtarı Mehmet Hançer’in anlaşamaması nedeniyle ertelenmişti. Ancak meclis toplantısının yapıldığı güne kadar yine anlaşma sağlanamadı. Anlaşmanın sağlanması için bazı meclis üyeleri büyük mücadele verdi. 16.00’da başlaması gereken meclis toplantısı 1,5 saat gecikmeyle 17.30’da anca başlayabildi.

İş siyasi mücadeleye döndü
İki muhtarın siyasi eğilimleri de meclisteki dengelere göre değişiklik gösterince bu sefer iş siyasi mücadeleye döndü. Toplantıda CHP’liler İstinye muhtarına, AK Parti’liler ise Yeniköy Muhtarına yakın durdu. Durum böyle olunca anlaşma iyice çıkmaza girdi. Meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP ile AK Parti meclis üyeleri de anlaşamayınca MHP’li Osman Güloğlu iki muhtarın kendi aralarında anlaşmasını istedi.

siniranlasmamaiceri1_984889614.jpg

Meclise ara verildi, meclis üyeleri muhtarları ikna etmeye çalıştı
Meclis toplantısına belli bir süre ara verildi. Yere serilen haritalar üzerinden meclis üyeleri muhtarları ikna etmeye çalıştı. Yeniköy Spor Kulübü’ne ait tesisin yer aldığı 10 dönümlük yerin Yeniköy sınırları içerisinde kalması, Abide, Burhan, Gürpınar, Yıldız ve İdeal adlı sokakların ise İstinye’ye bağlanması istendi. Ancak muhtarlar bu sefer bazı sokakları paylaşmakta zorlandı. Meclis üyeleri araya girdi pazarlık yapıldı ve en son bir noktada karar kılındı. Ve meclisin aldığı karar ile iki mahallenin sınırları belirlendi. Ancak CHP’li İmar Komisyonu Başkanı Erdal Sarıgöl’ün iki muhtarın anlaştığı şekilde değil de sokaklardan birinin adını eksik okuması ve kararın bu şekilde alınması Yeniköy Muhtarı Engin Cevahiroğlu’nun tepkisine neden oldu. İstinye Muhtarı Mehmet Hançer ise halinden memnun bir şekilde toplantıdan ayrıldı.

Tosun Paşa filmini hatırlattı
Belediye meclisinde yaşanan tüm bu gelişmeler, Türk Sinemasının unutulmaz eserlerinden biri olan ve Kemal Sunal’ın oynadığı, Tosun Paşa filmindeki Tellioğulları ile Seferoğulları arasındaki yeşil vadi çekişmesini hatırlattı.

Bu haber toplam 5373 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT