Topbaş’a Ali Turan soruları

Topbaş’a Ali Turan soruları
CHP'li İBB Meclis Üyeleri Ali Turan'ın aldığı ihaleler ile ilgili Kadir Topbaş'ın yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi.

CHP’li İBB Meclis Üyeleri Başkan Kadir Topbaş’a, “AKP’li Meclis Üyesinin İBB ile İDO ve İSPARK’a ilansız, KİK kapsamı dışında tutulan ihalelere girmesi ve kazanması konusunda bir inceleme ve soruşturma yaptıracak mısınız? sorusunu yazılı cevaplaması isteği ile sordu;

Başkan Topbaş AKP’li Meclis Üyesine Verilen İhaleleri Açıklasın
CHP İBB Meclis Üyeleri Halil İbrahim Akpınar ve Taşkın Ofluoğlu, AKP Sarıyer ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Turan hakkında İBB Meclis toplantısında, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yazılı cevap vermesi isteği ile yazılı soru önergesi sundular. CHP TBMM Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin TBMM Meclis Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması istemiyle meclise verdiği soru önergesi temel alınarak CHP İBB Meclis Üyeleri tarafından Başkan Kadir Topbaş’a sorulan yazılı soru önergesi şöyle; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, Aşağıdaki sorularımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş tarafından yanıtlanmasını saygılarımızla arz ederiz”
 
1) Sarıyer Belediye Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde AKP’den Sivas Milletvekili Adayı olan Ali Turan’ın kendisinin oğlunun, kardeşinin, ortak, eski ortak, yönetim kurulu üyesi, yönetim kurulu başkanı olduğu; UCS Hizmet Yönetim Saniye ve Ticaret Anonim Şirketi (eski unvanı Global Bilgi İşlem Organizasyon Temizlik Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Global Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Anonim Şirketi), Campak Temizlik Bilgi İşlem Otomasyon Sağlık Hizmetleri İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi (eski unvanı CAM-PAK Temizlik Hizmetleri Turizm ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi), Global Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi ( eski unvanı Global inşaat Peyzaj Reklam Temizlik Hizmetleri ve Güvenlik sistemleri Gıda San. ve Tic. Ltd), Vira Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi (eski unvanı CAMPAK Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Anonim Şirketi, Vira Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Anonim Şirketi) adlı şirketler İBB ve şirketlerinden kaç ihale almışlardır?
AKP’li Meclis Üyesinin İBB ile İDO ve İSPARK’A ilansız, KİK kapsamı dışında tutulan ihalelere girmesi ve kazanması doğru mudur? Ne kadar etiktir?

2) Bu ihalelerin kaçı ilansız yapılmıştır? İlansız yapılan ihalelerin toplam sözleşme bedeli nedir?

3) Bu ihalelerin kaçı kamu ihale bülteninde yayınlanmıştır? Kamu ihale bülteninde yayınlanan ihalelerin toplam sözleşme bedeli nedir?

4) Bu ihalelerin kaçı KİK kapsamındadır? KİK kapsamı dışında bırakılan ihalelerin toplam sözleşme bedeli nedir?

5) Bu ihalelerin toplam sözleşme bedelleri nedir?

6) Bu ihalelerin kaçında bu şirketler aynı ihaleye katılarak teklif vermişlerdir? Aynı kişilere ait olan farklı şirketlerin aynı ihaleye girmelerine karşı İBB neden bir önlem almamıştır?

7) İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan bir kişinin ve yakınlarının ortağı ve eski ortağı olduğu şirketlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İDO ve İSPARK’a ilansız, KİK kapsamı dışında tutulan ihalelere girmesi ve kazanması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı olarak bir inceleme ve soruşturma yaptıracak mısınız?

Bu haber toplam 6762 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT