Topbaş müjde üstüne müjde verdi

Topbaş müjde üstüne müjde verdi
Tekne Parklar açılış töreninde konuşan Topbaş, Vakıfbahçe’nin tapusunu göstererek mülkiyet konusunda Sarıyer’e önemli müjdeler verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstinye ve Tarabya koylarına yaptırılan Tekne Parklar açılış töreninde konuşan Topbaş, Vakıfbahçe’nin tapusunu göstererek mülkiyet konusunda Sarıyer’e önemli müjdeler verdi. Topbaş’ın konuşması sık sık “Sarıyer seninle gurur duyuyor, Derbent seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla kesildi.



Topbaş: “Sarıyer’in kaderi değişti”
Törende binlerce Sarıyerliye konuşan Topbaş, marinaların bölgenin ve İstanbul’un önemli yüzlerinden birisi haline geleceğini belirterek, “Sarıyer’de çok önemli bir tünel açılışı yaptık Sarıyer’in kaderi değişti. 1930’da ilçe olan Sarıyer ilk defa bu kadar yatırım alıyor. Bugüne kadar birçok yönetim geldi geçti. Neden düşünülmedi, neden yapılmadı? Biz bırakın temel atma merasimlerini açılışlara bile zaman bulamıyoruz. Sarıyer Tünelini 20 tane kavşak ve altgeçit ile beraber açıyoruz. Geçmişte bir hizmet için sanatçılarla beraber temel atma merasimi yapılır ama arkası gelmezdi. Dönemimizde bırakın bunu mütevazi ölçekte yaptığımız işi sadece hatırlatmak adına bu törenleri yapmaktayız. Bunlar bizim hizmet aşkımızla tuttuğumuz rotanın bir yansımasıdır” dedi.

TOPBAŞ MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE VERDİ,
SARIYERLİLER AYAKTA ALKIŞLADI

Derbent ‘in ardından Pınar Mahallesi geliyor

Mülkiyet konusunda önemli açıklamalar yapan Başkan Topbaş, “Yıllardır problemli olan Derbent‘in ve her siyasinin ‘ben çözerim’ diyerek gelip gittiği Derbent’in sorununu biz çözüyoruz. 1660 konutu hak sahiplerine veriyoruz. Arkasından inşallah Pınar Mahallesi geliyor. Nerede sıkıntı var beraber el ele vererek bu sıkıntıları çözeceğiz” dedi.



İşte Vakıbahçe’nin tapusu
Topbaş bir müjde de Reşitpaşa’ya verdi. Elindeki tapuyu gösteren Başkan Topbaş, “Raşitpaşa Vakıfbahçe’de problem vardı. İTÜ arazisinde yaşayan vatandaşlarımıza tebligatlar geliyordu. Şu kadar para ödeyeceksin binanı yıkacağız diyorlardı. Biz bu mahkemeyi kazandık ve arazi Büyükşehir Belediyemize geçti. İşte tapusu, tapu bizde. Sizi mutlu edecek çalışmaları yapıyor ve tüm sıkıntılarını çözüyoruz. İşte bizim hizmet anlayışımız bu. Vatandaşımızı memnun etmek sıkıntılarından kurtarmaktan başka bir derdimiz yok” diye konuştu.

Sözümüzü yerde bırakmayız
‘Her bölgenin kendine göre sıkıntıları var. Her birinin kaydı bizde mevcut. Çok çabuk olmuyor ama çözüm bizde’ diyen Başkan Topbaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İBB Başkan Adayı iken verdiği sözleri hatırlatarak, “Hatırlayın yerel seçimlerde Sayın Kılıçdaroğlu, “Bize yetki verin 3 ayda tapularınızı vereceğiz. 200 metrekarenin altında bütün işgallerin tapusunu vereceğim” diyordu. Hiç kimse de; “Bu arazilerin bir kısmı şahsın, vakıflara ait araziler var. Nasıl bu tapuları vereceksiniz” demedi. Biz arkasında duramayacağımız hiçbir sözü vermedik. Sözümüzü biz yerde bırakmayız. CHP’nin iktidar olduğu büyükşehir belediyeleri var. Oralarda tapu olaylarını bitirdiler mi? Genel Başkan olarak gerekli talimatları verdi mi? Bütün herkesin tapularını verin dedi mi? Hayır. Nasıl olsa söylenir, unutulur diyerek konuşup durdular” dedi.



Vakıf arazileri üzerinde oturanların tapuları yolda
Vakıf arazileri üzerinde oturan binlerce kişiyi ilgilendiren tapularla ilgili de konuşan Topbaş, “Yeniköy, PTT Evleri, Kazım Karabekir ve Çayırbaşı’ndaki vakıf arazilerinde trampa yapıldı, Milli Emlak'tan Büyükşehir’e devroldu biz de hak sahiplerine tapularını dağıtacağız. Hizmet bu, iş bu, çalışma bu. İnşallah her bölgede sıkıntıları bertaraf edeceğiz” dedi.

“Marinalar esnafın yüzünü güldürecek”
Açılışı yapılan marinalar ile ilgili olarak Topbaş, "İstinye’nin eski halini sizin gibi ben de çok iyi hatırlıyorum. Kokudan geçilmezdi. Akan dereleri ıslah ettik, denizi taradık ve temizledik. Şuan güzel bir hale geldi. Tekne parklarda 388 adet tekne barınacak. Bölgeye bir hareketlilik gelecek, esnafın yüzü gülecek, istihdam oluşturacak ve çevre kirliliğini ortadan kaldıracak" dedi.



Nurettin Sözen dönemi ile kendi dönemini karşılaştıran Topbaş, “Nurettin Sözen döneminde 4 kavşak çalışması başlatılmış. 2’sini bitirmişler diğer ikisini de Sayın Başbakanımız bitirmiş. Biz dönemimizde 259 tane yaptık. Ölçü bu, o nedenle vatandaşımızın kafasında hiçbir soru işareti yok rakamlar her şeyi söylüyor. Biz vatandaşımızın vermiş olduğu destekle koşuyoruz, hizmet aşkıyla koşuyoruz”.

Bu haber toplam 1686 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT