Topbaş: Manipülasyonlar etkili olamayacak

Topbaş: Manipülasyonlar etkili olamayacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Haber Türk TV’de Sarıyer’deki kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları anlattı.

 

Derbent ile ilgili konuşan Topbaş, “Amacımız vatandaşımızı üzmeden onların geleceğini hazırlamak. Burada kararlıyız, vatandaş yanımızda, başarılı olacağına inanıyoruz. Manipülasyonlar etkili olmayacak” dedi.

video-haber-logo.jpg
 
Derbentle ilgili konuşan Topbaş; “Benim genelde üzüntüm şu. Maalesef 2009 öncesinde de bu konu siyaset olarak kullanıldı. Halk tedirgin edildi. İnsanlar endişelendirilmek suretiyle bizim bu çağrımıza yanıt vermemelerine çalışıldı. Derbent’te 1650 civarında hak sahibi var. Bu vatandaşlarımızın tamamını barındıracak ve bugünkü yapı değerlerinden 3-5 kat daha değerli yapılara kavuşmaları sağlanacak bir çalışmayı yaptık. Hatta hak sahipleri şimdiden mülkiyet haklarını almaları halinde evet diyorlar. Bu noktaya geldik. Maalesef orda bazı gruplar, bazı insanlar siyaset yapma adına insanları örgütlemeye çalışıyorlar. Ama halkın sağduyusu daha etkin. Büyük ölçüde bu iş tamamlandı ve devam edeceğiz. Yakın zamanda başladığımız da zaten bu görülecek” dedi. 
 
Manipülasyonlar etkili olamayacak
Topbaş sözlerine şöyle devam etti: 23 Şubat’ta Sümer mahallesinde sayın Başbakanımızın da katılımıyla anahtar teslimi töreni yapacağız. Orada da önceleri itirazlar vardı. 80-100 bin değerindeki dairelere karşın 400-500 bin lira değerinde yerler yapıldı. Biz vatandaşımızı mağdur etmek, onlara rağmen iş yapmak peşinde değil; onları yaşamlarında tehdit altından kurtararak daha kaliteli sağlıklı bir yaşam sunmaya çalışıyoruz. Birileri ama şunu empoze etmeye çalışlıyorlar. Diyorlarmış ki; “Sizin buradaki mütevazi gecekondularınızda huzurunuz varken, kendi kendinizi idare ederken, böyle bir yoğunlağa neden giresiniz” diyorlarmış. Deprem riski tek katlı binalarda bile söz konusu. Biz burada eğitim alanlarıyla, kültür ve sağlık merkezleriyle bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz ramazan ayında gittiğim iftarda gösterdiğimiz projeyi halk memnuniyetini alkışlarıyla ifade ettiler. Biz kararlıyız, vatandaş yanımızda. Birileri birilerinin zihnini değiştirmeye çalışsa da bunda başarıya ulaşacaklarını sanmıyorum. Çünkü bize olan bir güven duygusu var. Bizim hedefimizi insanlarımızı mutlu etmek ve geleceklerini hazırlamak. Birçok yer de bu çalışmalara başlandı. İstanbul artık depreme kendisini hazırlıyor. Siyaset adına bizim bu konuda başarılı olmamamız adına bir takım manipülasyonlar var. Onların da etkili olacağını zannetmiyorum, halkımızdan gelen sinyaller bu şekilde” diye konuştu.

Bu haber toplam 3387 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT