Topbaş Derbent’te konuştu

Topbaş Derbent’te konuştu
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Derbent’lilere “Sakın evinizi satmaya kalkmayın. Kimseyi üzmeyeceğiz. Kimsenin evini başına yıkmayacağız” dedi.

2060 yılına kadar İstanbul’un su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Çayı'ndan gelen suyu taşıyacak olan 5.5 kilometrelik tüneli basın mensuplarına gezdiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz’dan 136 metre yerin altındaki tünelden Sarıyer’e geldi. Yaklaşık yarım saat süren yolculuk sonunda Topbaş, gazetecilerle Derbent'ten çıktı. Topbaş’ı tünelin çıkışında yıllardır mülkiyet mücadelesi veren Derbent’liler karşıladı.

Burada kısa bir açıklama daha yapan Topbaş, - 136 metrede kazı esnasında çıkarılan taşları vatandaşlara gösterdi. Topbaş'ın açıklamasının ardından alanda bulunan Sarıyer Derbent'liler Topbaş'ın yanına geldi. ' Biz çok korkuyoruz. Burada neler neler dönüyor ' diyen bir kadın kentsel dönüşümle ilgili Topbaş ile konuştu. Başkan Topbaş' Kimseye evini satmaya kalkma. Kimseyle takas etme. Kimseyi yerinden etmeyeceğiz " dedi. Kentsel dönüşümle ilgili siyaset yapıldığını belirten Topbaş, ' Hiç dert etme. Kimseyi üzmeyiz " diye konuştu. Bu sırada söze dahil olan başka bir Derbent'li ' Bir daha düşünseniz Sayın Başkanım" dedi. Başkan Topbaş ise, " Burada Büyükşehir'in arazileri var. Büyükşehir burada binaları yapacak. Size diyecek ki ' Beğeniyor musunuz ' İster misiniz ' O zaman gelin ' İsteyen gelecek. Kimseyi zorlama yok. Kimseyi üzmeyeceğiz. Kimsenin evini başına yıkmayacağız " şeklinde konuştu.


Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT