Tarihi iskele özelleştiriliyor

Tarihi iskele özelleştiriliyor
ÖİB, Sarıyer Eski Büyükdere Vapur İskelesi binasının ''işletme hakkı devri'' yöntemiyle özelleştirilmesi için ilana çıktı.

 

ÖİB'nin duyurusuna göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi (TDİ) mülkiyetinde bulunan 1.236,42 metrekare büyüklüğünde, altında dükkanları bulunan kargir Eski Büyükdere Vapur İskele binası, 36 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.
 
Geçici teminat bedeli 800 bin dolar olarak belirlenen ihale için istekliler tekliflerini 1 Mart 2013 tarihine kadar verebilecekler.

İhale dokümanı da 1.500 lira karşılığında İdare'den temin edilebilecek.

Boğaziçi doğal ve tarihi sit bütününde ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde kalan taşınmaz, İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı ile 2. Grup Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli bulunuyor.

Kurul kararları uyarınca ancak özgün kullanımı nedeniyle ticaret (pasaj, kafeterya, lokanta, günübirlik, turizm sergi alan...vb) ve kültürel işlevler verilmek suretiyle hazırlanacak projelerinin uygunluğu konusunda ilgili mevzuat gereği, 3 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ve 4 numaralı Tabiat Varlıkları Bölge Komisyonundan görüş ve izin/onay alınması gerekiyor.

Bu haber toplam 6624 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT