Tarabya’da karanfiller Nazım için atıldı

Tarabya’da karanfiller Nazım için atıldı
Nazım Hikmet doğumunun 111. Yıldönümü'nde Tarabya oteli önünde anıldı.

 

Nazım Hikmet’i doğumunun 111. Yıldönümü'nde Türkiye'de son kez ayak bastığı yer olan Tarabya Oteli'nin önünden denize atılan karanfillerle anıldı.
 
Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Nazım'ın şiirleri okundu. Nazım Hikmet'in Türkiye'den ayrılmadan önce son kez ayak bastığı yer olan Tarabya Oteli'nin önündeki sahilde gerçekleşen etkinliğe CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Tiyatro Sanatçısı Rutkay Aziz ve Sinema Sanatçısı Tarık Akan da katıldı.

tarabyanazim_ic1.jpg
 
Törende konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nazım Hikmet'in vasiyetinin yerine getirilmesini, mezarının Anadolu'da bir köy mezarlığına gömülmesi için mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söyledi. Nazım'a 2009'da vatandaşlığının iade edildiğini hatırlatan Şükrü Genç’ten sonra konuşan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Tiyatro Sanatçısı Rutkay Aziz, vatandaşlığının iadesinin hükümetin bir lütfu değil, uzun yıllar devam eden bir mücadelenin sonucu olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç sanatçılara Nazım Hikmet'in yağlı boya portrelerini hediye etti.

tarabyanazim_ic2.jpg

Anmaya katılan kalabalık, Nazım Hikmet'in Boğaz'dan geçen bir gemiye binmek için ayrıldığı sahil olan Tarabya sahiline karanfiller attı.

Bu haber toplam 2957 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT