'Tapu çözüm değil'

'Tapu çözüm değil'
Sarıyer’in bir türlü çözülemeyen mülkiyet problemini aynı problemi yaşayanlardan Eyüp Söyler raporladı.

Söyler’e göre, Çözüm tapuda değil, iyi niyetli yerinde dönüşüm projelerinde…

34 yıldan beri Pınar Mahallesi’nde yaşayan ve İGDAŞ’ta Uzman olarak çalışan Eyüp Söyler, yaşadığı mahalleyi temel alarak, neredeyse tüm Sarıyer’i ilgilendirecek mülkiyet konusu ile ilgili 40 sayfalık bir rapor hazırladı. Söyler, sürekli tapu talebinde bulunan vatandaşları bilinçlendirdiği raporda, siyasilere de çözüm konusunda önemli önerilerde bulunuyor. Kendisinin de mülkiyet probleminin olduğunu söyleyen Söyler’in temel amacı bilgi kirliliğini ortadan kaldırarak, vatandaşın bilinçli bir şekilde talepte bulunmasını ve siyasilerinde bu taleplere göre hareket etmesini sağlamak.

Tapu çözüm değil!
Raporda; arazi özelliklerine ve çözüm seçeneklerine geniş bir şekilde değinen Söyler, Tapunun çözüm olmadığını belirterek, özellikle hisse tapularda vatandaşın o bölgeden gitmesi anlamına geldiğini, ekonomik durumu iyi olan başka kişilerin daha sonra bu hisse tapuları alabileceğinin altını çiziyor. Söyler’e göre en iyi çözüm yöntemi ise; ‘Vatandaşı işgalci görmeden iyi niyetli yerinde dönüşüm projeleri…’ 

İmar uygulamalarından sonra göç olur
Tapulardan sonra yapılacak imar uygulama aşamalarına değinen Söyler, “Konut alanları dışında kalan, okul, sağlık tesisi, park alanı, ticari alanlar, dini tesis gibi alanların belirlenmesiyle vatandaşın %25’ine tapu verilmeyecektir. O bölgede oturan insanların tamamı, o bölgeden göç ettirilmesi demektir. Siyasilerin en büyük sıkıntısı da budur. Bu işin siyasi tarafı da yok, tapu kim tarafından verilirse verilsin, 1/1000 imar planı, 18 uygulama imar planı kim tarafından, hangi siyasi partinin belediye başkanı tarafından yapılırsa yapılsın durum değişmeyecek, bu şekilde yapılarak sonuçlanacaktır. Tapu ile veya tapu alınmadan yapılan imar planları ile ortaya çıkacak olan problemler konusunda, toplum bilincinin artması ile uygun talepte bulunması sağlanmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT