Tamer’e bir destek de MHP’den

Tamer’e bir destek de MHP’den
MHP’li Oğuzkan Yüksel, İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Tamer’in görevden alınmasını sert bir dille eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta 11. kez görevinden alınan İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cengiz Tamer’e bir destek de MHP kanadından geldi. MHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel yaptığı açıklamayla Tamer’in görevden alınmasını sert bir dille eleştirdi. Yüksel, açıklamasında, “Dr. Cengiz Tamer’in görevden alınması Sarıyerliye yapılmış haksızlık, saygısızlık ve densizliktir” dedi.

İşte Oğuzkan Yüksel’in o sert açıklaması
1999 yılından beri İstinye Devlet Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapan ve bu süre içerisinde taraflı-tarafsız bütün Sarıyerlilerin takdir ettiği, inandığı ve güvendiği Sn. Cengiz Tamer’in 11’nci kez görevden alınması, biz Sarıyerliler için bardağı taşıran son damla olmuştur.

Sarıyerlilerle bu kısa süre içerisinde yapılan görüşmelerde halkın büyük bir öfke ve üzüntü içinde olduğu görülmüştür.

Hizmet süreci içinde hiçbir suistimal, görevde ihmal ve hastane personeliyle, hiçbir ihtilafı olmadığı halde, ‘hizmet gereği’ gibi son derece ucuz, mesnetsiz, içeriksiz ve subjektif bir kararla Sn. Cengiz Tamer’in görevden alınması, en hafif tabiri ile Sarıyerliye yapılmış haksızlık, saygısızlık ve densizliktir.

Ne yazıkki bu karar siyasidir ve partizanca alınmış bir tavırdır. Aynı hastanede görevli bir doktor siyasi kimliğini ve Ankara’daki nüfuzunu kullanarak başhekim olarak atanmasını  talep edebilmektedir.

Başta Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Sn. Hüseyin Özdemir olmak üzere AK Parti İl Başkanı, İl Sağlık Müdürü bu yakışıksız tasarruftan sorumludurlar.

İktidarda olan bir partinin İlçe Başkanı’nın bölgesinde görev yapan bir başhekime sahip çıkamaması düşündürücüdür. Sn. İlçe Başkanı isteseydi başhekimi o görevden kimse alamazdı.

Demek ki Sn. İlçe Başkanı sağlık açısından Sarıyerlilerin gerçek anlamda hizmet almasını pek umursamıyor.

Vatandaşa hizmet anlamında varlıklarını hissettiremeyen siyasilerin gündemde kalabilmek veya gündem yaratmak adına, bu tutumlarını anlamak mümkün değildir.

Bu görevden alınmalar ne yazık ki  hastanenin hizmet anlayışında olumsuz etkilemektedir. Gelen başhekim nasıl olsa yakında giderim diye yatırım ve projeleri askıya alarak hastanedeki işleyişle yeteri kadar ilgilenemediği için de olan yine vatandaşa olmaktadır.

Biliyorum ki siyasiler onu görevden almaktan bıkmayacaklar. Yine biliyorum ki Sn. Cengiz Tamer de görevine tekrar tekrar dönmekten bıkmayacaktır.

Sn. Cengiz Tamer, bütün Sarıyerliler adına sabırsızlıkla tekrar görevinizin başına döneceğiniz günü bekliyoruz.

Onurla mücadelenizi ve duruşunu takdir ediyoruz. Unutmayın ki bütün Sarıyerlilerin yüreği ve duaları Sn. Cengiz Tamer’ledir.

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT