Tahmini bütçe meclisten geçti

Tahmini bütçe meclisten geçti
Sarıyer Belediyesi’nin 2012 yılı tahmini bütçesi meclisten geçti.

Sarıyer Belediyesi’nin 2012 yılı tahmini bütçesi oy çokluğu ile meclisten geçti. Tahmini bütçeye AK Partililer “ret”, CHP’liler “evet” oyu verirken, MHP ise çekimser kaldı. Toplantıda söz alan meclis üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Genç’e önemli sorular sordu.

AK Parti’den Cemil Özbalta, MHP’den Osman Güloğlu, CHP’den ise Gökan Zeybek kürsüde bütçe ile ilgili konuşma yaptılar. AK Parti’li Özbalta konuşmasında belediyenin faaliyetlerini eleştirdi. MHP’li Osman Güloğlu ise Sarıyer’in sorunlarının çözülmediğini bu sorunlar üzerinden siyaset yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu projelerin Sarıyer’in marka şehri olması için önem taşıdığını vurguladı. Performans Programı dışında özel bir çalışma yapıp SKEP’i de (Sarıyer Kalkınma Eylem Planı) hazırladıklarını belirten Genç, “Performans Programı olmazsa olmazlardandı ama biz bunu aştık. Mevcut durumun analizini yapıp, geçmişi irdeledik. 2012 yılı Performans Programı yatırım esasına dayalı, belediye hizmet binası ve nikah salonu yapılması hedeflerimiz arasındadır. Bu binalar ilçeye kazandırılmalıdır” dedi. Belediye olarak en büyük sıkıntının işletme giderleri olduğunu söyleyen Genç, 14’ü belediyenin mülkü olmak üzere 20’nin üzerindeki binada hizmet verildiğini, bunun da büyük giderlere yol açtığını belirtti.

Konuşmaların detayları gelecek…

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT