Şükrü Genç'ten yeni yıl resepsiyonu

Şükrü Genç'ten yeni yıl resepsiyonu
Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği ‘Yeni Yıl Yemeği’, yabancı ülke temsilcileri, konsoloslar ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlki 2011 yılında yapılan ve ikili ilişkilerin geliştirilmesini, dostane iş birliğinin devamını sağlamayı amaçlayan yemeğe ilgi büyük oldu. Katılımcılar, 2013’ün tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

"Yeni yıl; yeni başlangıçlar, yeni umutlar demek..."
Konuklarını salon girişinde karşılayan ve tek tek ellerini sıkıp hoşgeldiniz diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yemekten önce davetlilere bir konuşma yaptı. Yeni yılı; yeni başlangıçlar ve yeni umutlar olarak tanımlayan Başkan Genç, yılın ilk yemeğinde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İlçelerinde ikamet eden konsolosları birer ev sahibi gibi gördüklerini söyleyen Genç, Sarıyer’i farklı dinler, farklı kültürler, farklı kökenlerden oluşmuş küçük bir Türkiye’ye benzeterek kendisini böyle bir ilçede yaşadığı ve belediye başkanlığı yaptığı için oldukça şanslı gördüğünü belirtti.

Geleneksel hale getirilen ‘Yeni Yıl Yemeği’nin, kurulan dostlukların geliştirilmesi açısından büyük önem arzettiğini söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sözlerini barış, huzur ve kardeşlik dolu bir yıl temennisiyle sonlandırdı.

yeniyil2.jpg
 
Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak’dan teşekkür...
Yemeğe katılan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, yeni yılın tüm dünyaya dostluk, barış ve sevgi getirmesini dilediği konuşmasında; “Türk misafirperverliğini yansıtan bu güzel yemekte bizleri bir araya getiren Başkan Şükrü Genç’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Fransa Başkonsolosu Magro: Başkan Şükrü Genç’e yürekten katılıyorum
Yemeğe katılan konsoloslar adına bir teşekkür konuşması yapan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro; “Düzenlenmeye başlandığı ilk yılından itibaren katılmaktan mutluluk duyduğum ‘Yeni Yıl Yemeği’nde bizleri üçüncü kez bir araya getirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Başkan Şükrü Genç’in tüm dileklerine katıldığımı ifade eder, yeni yılın sizlere ve ailelerinize sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim” diye konuştu.
 
Çok sayıda konsolos ve yabancı ülke temsilcilerinin katıldığı yemeğe ayrıca, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan danışmanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

yeniyil1.jpg

Bu haber toplam 2765 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT