Şükrü Genç’in adayı belli oldu

Şükrü Genç’in adayı belli oldu
CHP Sarıyer 18 Mart’ta yapılacak olan kongreye hazırlanırken yarış iyice kızıştı...

CHP Sarıyer 18 Mart’ta yapılacak olan kongreye hazırlanırken yarış iyice kızıştı. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ve çevresinin adayının kim olduğu da belli oldu. Kongrede İlçe Başkanı Mehmet Deniz’e karşı CHP’nin eski meclis üyelerinden Cemal Yeğin adaylığını açıkladı.

Meyyali Restaurant’ta düzenlediği basın toplantısıyla CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Cemal Yeğin, açıklamalarından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeğin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 18 Mart Pazar günü CHP olarak olağan kongremizi yapacağız. Şuandaki CHP’nin Sarıyer’deki yapılanmasından, gidişatından rahatsızlık duyan, memnun olmayan arkadaşlarım yoğun bir pres altında tutarak beni bugün buraya sizin karşınıza CHP Sarıyer İlçe Başkan adayı olarak çıkarttılar. Benim için CHP’nin sıradan bir üyesi olmakta en az ilçe başkanı olmak kadar önemli bir görevdir.

Yusuf Tülün’ün aday yapılmamasında katkım oldu
5 yıl Sarıyer ve Büyükşehir’de meclis üyeliği yaptım. AKP’nin Yusuf Tülün’ü Sarıyer’de adaylaştıramaması konusunda çok büyük katkılarımın olduğunu düşünüyorum. Partimize yakışan bir muhalefeti ortaya koyduğumuz Sarıyer halkı tarafından kabul edildiğini, 29 Mart’ta da bu hakkın bize teslim edildiğine inanıyorum. 1976’dan bu yana Sarıyer’de oturuyorum. Mali Müşavirlik yapmaktayım. 1986 yılında partimize üye oldum. CHP dışında hiçbir partiye oyum nasip olmadı.



Belediye ile ilçe arasındaki çatışmanın durması için adayım
Bu görevi kabul etmemin temel nedenlerinden biri çok büyük çabalar sarf ederek kazandığımız Sarıyer Belediyesi ile ilçe arasında bir çatışmanın olmasıdır. Bu çatışmadan sıradan bir partili olarak çok rahatsızlık duyuyorum. Sarıyer’in ilçe başkanının kazanılmış bir belediyeye karşı muhalefet partisi ilçe başkanı gibi davranması benim kabul edebileceğim bir şey değil. Adaylık nedenlerimden bir tanesi de birlik ve bütünlük içerisinde 2014 seçimlerinde CHP’nin bayrağını yeniden Sarıyer Belediyesi burçlarına dikmektir. Bundan sonra CHP’den Sarıyer Belediyesi’nin alınması imkânsız denecek boyuta getirmek için ekibimle beraber bunu gerçekleştireceğiz.

Seçileceğime inanıyorum
Ben belediye başkanımızın AKP’nin ülkeye getirdiği getirdiği olumsuzluklara karşı verdiği mücadeleye Sarıyer’de gür bir ses olmak için ilçe başkanlığı adaylığını kabul ettim. CHP’nin Sarıyer’de yaşanılan bu kaosun giderilmesi için 18 Mart’ta 400 tane CHP’li örgüt emekçisi arkadaşımızın oylarını talibi olarak bu göreve seçileceğime inanıyorum.

Çatışmacı bir ilçe başkanı olmayacağım
Ben başkan seçilirsem arkadaşlarımı sağa sola genel merkeze şikayet eden bir başkan olmayacağım. Benim görevim bu sorunları kendi içinde tartışarak sonuca ulaştırmaktır. Ben çatışmacı bir ilçe başkanı olmayacağım. Kimseyi asmayacağım kimseyi kesmeyeceğim. Tüm demokratik kitle örgütleri ile kol kola olacağım. En ufak gücü heba etmeye kimsenim hakkı yok. 1989’da SHP Sarıyer’de seçimi aldığında bu tür olumsuzluklar nedeniyle yeniden seçim kazanmak için 15 yıl bekledik. Yeniden bir 15 yıl beklemeye benim bir gücüm yok. Cemal Yeğin olarak evdeki rahatımı bozup örgütümün karşısına ilçe başkanı adayı olarak çıktım.

Belediye başkanının direk desteğini aldınız mı?
Yeğin, Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’in “Belediye başkanının direk desteğini aldınız mı?” sorusuna ise “Ben örgütümün desteğini aldım. Belediye başkanı da bu örgütün bir parçası ise onun da desteğinin benden yana olduğuna inanıyorum. Ben Sarıyer’deki tüm CHP’lilerin bu gidişattan rahatsız olduklarını biliyorum. Belediye başkanının da bu gidişattan memnun olmadığını biliyorum ama adaylık konusunda kendisinin herhangi bir telkini olmamıştır” dedi.

Kayyum olayı doğru değil ben olsam mahkemeye gitmezdim
Vedat Özdemir’in, "Kayyum olayını doğru buluyor musunuz?" sorusuna ise Yeğin, “Kayyum istisnai bir durum. Görevden alınan arkadaşlar dava açtılar ve kayyum atandı. Sarıyer’de ilk defa böyle bir şey yaşandı. CHP’nin diğer partililerden farkı geleneklerimizde bireysel karar almanın olmamasıdır. Bazı olumsuzluklar var bunu kabul ediyorum. Tartışarak doğruyu bulmak önemli olan. Arkadaşlar demokratik haklarını kullanmışlar. Ama ben olsam mahkemeye gitmezdim. Biz bu partide geçmişte çok mağdur olduk. Ama ben hakkımı hiç mahkeme kapılarında aramadım, aramayı da düşünmüyorum” diye cevap verdi.

Basın toplantısında Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Meclis Üyesi Erdal Sarıgöl, Eski İlçe Yöneticisi Sevil Becan ve Tezcan Çayoğlu da hazır bulundular.

Öte yandan kayyum olayı ile CHP’yi Sarıyer’de zor duruma sokan Necati Yıldırım’ın, “Şükrü Genç’in ilçe başkanlığında kendisini desteklediği” yönünde yaptığı açıklamalar da asılsız çıkmış oldu.

Bu haber toplam 4876 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum