Şükrü Genç'e Sarıyer'i sordu

Şükrü Genç'e Sarıyer'i sordu
AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Yusuf Tülün döneminde Sarıyer Spor Kulübü’ne ayrılan Zekeriyaköy’deki 200 dönümlük arazi ile ilgili belediye meclisinde soru önergesi verdi.

Belediye başkanının sözünde durmadığını 3 yıldır burada tesisleşme ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten Canarıkan, Sarıyer taraftarı adına Şükrü Genç’i soru yağmuruna tuttu. Bu arazinin Eczacıbaşı ya da Garanti Koza’ya satılması ile ilgili iddiaların olduğunu söyleyen Canarıkan, “Sayın Belediye Başkanı Şükrü Genç bir açıklama yaparak vefakâr Sarıyer taraftarının kafasındaki soru işaretlerini silsin” dedi.

Sarıyer Spor Kulübü bir markadır
Canarıkan soru önergesinde şu ifadeleri kullandı; Sarıyer Spor Kulübü, hem ilçemiz hem de İstanbul için büyük bir markadır. Bir zamanlar 1. Lig’deki konumu ile tüm Türkiye’nin konuştuğu, aldığı Balkan Kupası ile ülkemizi başarıyla temsil eden Sarıyer Spor Kulübü maalesef zor günler geçirmektedir. Hayati Kaptanoğlu Başkanımız elinden geleni yapmaya çalışıyor. O’na huzurlarınızda teşekkür ediyorum.



Kulüp belediye için ne anlam ifade ediyor?
Yerel yönetimler ilçelerdeki kulüplere destek vermelidir. Bu bağlamda Sarıyer halkı adına Sayın Belediye Başkanımıza soruyorum. Sarıyer Spor Kulübü Sarıyer Belediyesi için ne anlam ifade ediyor? Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in seçim vaatlerinde ve seçildikten sonraki birinci yılında bazı sözleri vardı. CHP’li belediyenin 3 yılı dolmasına rağmen Sarıyer Spor Kulübü’nü uzun vadede rahata erdirecek ekonomik olarak kurum ve kişilere bağımlılıktan kurtaracak herhangi bir çalışmayı Sarıyerliler görmemektedir.

Verdiğiniz sözlere ne oldu Zekeriyaköy’deki arazi neden verilmiyor?
Özellikle bizim Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Tülün Bey'in döneminde Sarıyer Spor Kulübü’ne ayrılan Zekeriyaköy’deki 200 dönümlük arazi için de herhangi bir çalışma halen yok. Sayın Başkanın seçim döneminde ve seçildikten sonra da burasıyla ilgili sözleri vardı. Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in özellikle Sarıyer taraftarının gönlünde efsane olmuş Sayın Eyüp Odabaşı ve arkadaşlarının huzurunda Sarıyerlilere vermiş olduğu sözleri kendilerine hatırlatmakta fayda görüyorum. Verilen sözler ne yazık ki tutulmadı. Sarıyer Spor Kulübü için oldukça değerli olan bu kişiler ne yazık ki kendilerini aldatılmış olarak görmektedirler.
Şaibeli iddialar var
Yine aldığımız ve Sarıyer taraftarını da rahatsız eden bazı duyumlar var. Buranın bazı şirketlere söz verildiği yönünde söylentiler dilden dile konuşuluyor. Bu konuda Sayın Başkanın bir açıklama yapıp Sarıyer’e gönül vermiş vefakâr taraftarın kafasındaki soru işaretlerini silmesi lazım. Özel şirketlere verilecek ve farklı bir çalışma yapılacak gibi iddialar Sarıyer Spor Kulübü’müzü yıpratmaktadır. Kulübe ayrılmış bir yer için belediyemiz ile ilgili şaibeli iddiaların ortada dolaşması meclis üyesi olarak bizleri de rahatsız etmektedir.

Burası Eczacıbaşı’na mı satılacak?
Sayın Başkanımızın bu konulara bir açıklık getirmesini istiyoruz. Sarıyer Spor Kulübü’ne ayrılan Zekeriyaköy’deki 200.000 m2'lik arazi için ne planlanmaktadır?
Daha önce söz verildiği gibi bu arsa Sarıyer Spor Kulübü’ne verilecek midir?
Bu arsanın 1/1000 ve 1/5000 lik planlari varmıdır?
Planları hangi kurum yapmıştır?
Planlardaki bu arsanın konumu nedir?
Bu arsanın Eczacıbaşı’na ya da Garanti Koza’ya veya daha farklı bir firmaya satışı için söz verildi mi?

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT