Şükrü Genç suçluyu buldu

Şükrü Genç suçluyu buldu
Şükrü Genç 2 yılda vaatlerini gerçekleştirmeyince bakın suçu kime attı?

Seçim sürecinde verdiği sözleri bir türlü yerine getiremeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, suçu AK Parti’ye attı. Meclis toplantısında konuşan Genç, neredeyse tüm projelerini AK Partili Halil Canarıkan’ın engellediğini ima etti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, hemen her konuşmasında ‘Beni engelliyorlar’ dediği kişiyi meclis toplantısında açıkladı. 2010 faaliyet raporu ile ilgili meclis üyelerinin kendisine sorduğu sorulara cevap veren Belediye Başkanı Şükrü Genç’in hedefinde AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan vardı. Tapu, belediye binası ve balıkçılar pazarından söz eden Şükrü Genç, bu çalışmaları AK Partili Canarıkan’ın engellediğini ima etti. 

Genç: Balıkçılık konusunda neden yardımcı olmuyorsunuz?
Söz alarak AK Partililere cevap veren Belediye Başkanı Şükrü Genç’in “Balıkçılık satış yerine sizler de oy verdiniz. 3 tane proje verdim Büyükşehir’e. Meclisimizden de oy birliği ile karar çıktı. Neden bize yardımcı olmuyorsunuz?” sözleri üzerine Canarıkan, “Yardım istemediniz ki, isteseydiniz yardımcı olurduk. Bu konuda beraber çalışalım” dedi. Genç ise “Tamam o zaman çalışalım” dedi.

Camiye yardım eden adamı sorgulattınız
Korkusundan kimsenin belediyeye sponsor olmak istemediğini belirten Genç, “Sponsorlar artık gelmiyorlar. Korkuyorlar. Caminin yapımına yardım eden kooperatif başkanını bile sorgulattırdınız. Tapu konuları ile ilgili milli emlaktaki bürokratların nasıl tehdit edildiğini bunu yapan arkadaşlar çok iyi biliyor” dedi.
Halil Bey siz bunu iyi bilirsiniz…

AK Partili Cemil Özbalta’nın “Çok yanlış şeyler söylüyorsunuz. Savcıyı biz mi yönlendiriyoruz?” demesi üzerine ise, ”Bu işin böyle olduğunu siz de biliyorsunuz. Ortadaki gerçeğe söylüyorum. Adamın şirketini yardım ettiği günün ertesi günü devletin memuru basıyor. Vakıf arazilerinin Milli Emlak’a devri seçimin hemen öncesinde yapılmıştı teşekkür ediyoruz. Hemen seçim sonrasında 2 ay içinde evrak işlemlerini tamamladık. Bu işler neden tapuların ilçe belediyesine devri yoluyla vatandaşa iletilmedi? Hazırdı her şey. Halil Bey siz bunun gerekçesini bilirsiniz. Eğer o tapular o zaman verilseydi vatandaş 300-400 liraya alacaktı. Şimdi 900 ile 1200 lira arasında alacaklar. Ben bu rakamları Milli Emlak’tan aldım. Sarıyer CHP’li belediye olduğundan dolayı tapuları dağıtmamızdan neden korkuyorsunuz?” diye konuştu.

Canarıkan: Daha uzun vadeli olsun diye tapuları İBB dağıtacak
Halil Canarıkan ise, “Ben bunu geçen sene anlattım isterseniz tekrar anlatayım. Sayın başkan tapuları milli emlak değil büyükşehir dağıtacak. Daha uzun vadeli olsun diye tapuları büyükşehir dağıtacak. Sadece Sarıyer değil Beykoz da öyle, Eyüp te öyle.

Demek onu engelleyemediniz…
Şükrü Genç “Darüşşafaka Metro İstasyonu yeri Sarıyer Belediyesi’ne aitti. 4 katlı kültür merkezi ve nikâh salonu karşılığında verildi” sözleri üzerine AK Partili Canarıkan, “Orası Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geçmedi” dedi. Şükrü Genç “Demek ki oraya müdahale edemedin. Anıtlar Kurulu’ndaki insanların tamamı bilime inanmış insanlar. Korkuları da yok bürokratlar gibi. Büyükşehir biz yapamıyoruz, bütçemiz yok dedi. 2 katlı olarak biz yapacağız” dedi.

Büyükşehir belediye binasını engellemeye çalışıyor
Şükrü Genç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Pınar Mahallesi’nde yapılacak olan belediye hizmet binasını engellemeye çalıştığını da söyledi. Genç Canarıkan’a bakarak, “Peki Büyükşehir’in belediye binası yeri ile ilgili, oranın planları ile ilgili çalışmasını biliyor musun?” dedi.  Canarıkan ise, “Hayır öyle bir şey yok, orayı boşaltmaya başladık” diye cevap verdi.

Genç: Gecekondu sorunu çözülsün aday olmayacağım
Konuşmasında “Gecekondu mahallelerinin sorunları çözümlensin bir dahaki seçime aday olmayacağım” diyen Şükrü Genç’e AK Partili Canarıkan, “Çok iddialı bir laf peki ya çözülmezse ise aday olacak mısınız” diye sordu. Genç’in “Evet aday olacağım” demesi üzerine ise Canarıkan, “O zaman Gökan Bey yandı” dedi.

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum