Şükrü Genç mecliste AK Parti'ye yüklendi

Şükrü Genç mecliste AK Parti'ye yüklendi
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mecliste AK Parti grubuna sert sözlerle yüklenerek,“Biz yaşam için varız, kurum ve şahsi menfaatler için yokuz” dedi.

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından toplanan Sarıyer Belediye Meclisi’nde CHP ile AK Partililer arasında sert tartışmalar yaşandı. Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti grubuna sert sözlerle yüklenerek,“Biz yaşam için varız, kurum ve şahsi menfaatler için yokuz” dedi.

Temmuz ayının ilk belediye meclis toplantısında CHP ve AK Partili meclis üyeleri gündem dışı söz alarak önerge verdiler. AK Partili Selçuk Bozkır ve Nurettin Çelik’in eleştirilerine cevap vermek için kürsüye çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın da bulunduğu toplantıda AK Parti meclis grubuna sert sözlerle yüklendi. Başkan Genç, “Bizim sizlerle aramızda anlayış farklılığı var. Biz yaşam için varız, biz herhangi bir kurum veya herhangi bir şahıs için menfaat sağlamakta yokuz. FSM’de yapılan kaçak binaların arkasında kimlerin olduğu ortaya çıktı. Kısırkaya olayında hayvanseverlerin bize saldırmasının arkasında kimlerin olduğunu da sonradan tespit ettik. Sizin rahatsızlığınız Sarıyer halkının %60’ının desteğini almamız” dedi.

sariyer-belediye-meclisi.jpg

'Kimseyi alevi-sünni diye ayırmadık'

Konuşmasında Sarıyer halkına hep eşit hizmet ettiğini vurgulayan Genç, “Sarıyer Belediyesi’nin Türkiye’nin kamuoyunda yerini herkes net bir şekilde biliyor. Bir ay boyunca her mahallede iftar programları düzenledik. Biz gönül insanlarıyız. Herkese yaklaşımımız da o bazda. Biz gönül işi yapıyoruz. Biz insanları ayırmıyoruz. Sen alevisin sen sünnisin demiyoruz. Aksine iki yıldır tüm iftar sofralarında birlik, beraberlik ve barış dışında hiçbir söylemimiz olmadı. Hiçbir belediye çalışmasını anlatmadım” dedi.

'Belediye ve CHP için farklı hurafeler yaymayın'

Belediye Başkanı olarak bugüne kadar bir tane insan ayırmadığını belirten Genç, “Defalarca söyledim gelin Sarıyer’i birlikte yönetelim. Mahallelere bir takım insanları çıkartıp, belediye ve CHP için farklı hurafeler yaymayın. Bu felaketleri toparlamak için çok büyük bedeller ödememiz gerekecek yarın, yapmayın. Kurtuluş Savaşı’nda bu millet yeteri kadar bedel ödedi. İnsanlara birlik ve beraberlik çağrısı yapmak lafta değil yaşamda bunu ortaya koyarak gösterilir. Hem belediyede hem de sokakta kimseyi ayırmadım. Bu sene 75 bin kişiye iftar yemeği verdik. Dışarıdan destekler geldi bu noktada. Bizim spor okullarımızda 3 bin çocuğumuz var” diye konuştu.

sukru-genc-sariyer-kck.jpg

'Biz planlı çalışıyoruz, Büyükşehir'in ise planı yok'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükdere fidanlığını kum ve çakıl deposu olarak kullandığını belirten Genç, “Büyükdere Fidanlığı'nı Özel İdare kapandıktan sonra Valiliğin vermesi gereken kurum Sarıyer Belediyesiydi. Orayı Büyükşehir’e kum-çakıl-beton deposu yapmak için verilecek bir yer değil orası. Oranın bir yaşam alanına dönüşmesi gerekiyor. Planlamadan yapılan keyfiyetler bir müddet sonra yanlışlığı anlaşıldığında düzeltilmeye çalışılıyor. Bizim kalkınma eylem planımız var ama Büyükşehir’in yok. Birilerinin keyfiyetleriyle, talimatlarıyla yapılıyor her şey” dedi.

'Tüneller trafik için çözüm değil'

Sözü, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen yeni tünel projelerine de getiren Genç, “Trafik sorunu benim konum. Bir kentte ulaşım planlanırken ilk soru sen insan mı taşıyacaksın araç mı taşıyacaksın. İnsan taşıyacaksan bu kadar yeraltı tünelleri çözüm değil. Raylı sistemlerin olduğu tünellerin yapılması gerekiyor” dedi.

'Kısırkaya’daki saldırıların arkasında kimin olduğunu tespit ettik'

Son dönemde Sarıyer Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne yaşananlara da değinen Şükrü Genç, “Kısırkaya olayında hayvan severlerinin bize saldırmasının arkasında kimlerin olduğunu da sonradan tespit ettik. Büyükşehir’in orada yaptığı hayvan barınağının doğru olmadığını zamanında söylemiştik. 39 belediyenin rehabilitasyon merkezi olamayacağı açıktı zaten. 2014’te alınan bazı kararların provaları yapıldı orada. Bölge orman alanından çıkarılarak TOKİ ayağıyla belli projeler için kullanılacak. Bunun kararı var. Bu karara rağmen milyonlarca dolar paranın harcanmasının bir anlamı yok” dedi.

'FSM’deki kaçak binaların arkasında kimin olduğu ortaya çıktı'

Genç sözlerine şöyle devam etti: Bizim sizlerle aramızda anlayış farklılığı var. Biz yaşam için varız, biz herhangi bir kurum veya herhangi bir şahıs için menfaat sağlamakta yokuz. Bizim bir yerlere aktaracak paramız da yok. Birilerinin verdiği talimatlarla 'Sarıyer’i karıştırın' diyerek elinize hiçbir şey geçmez. FSM’de yapılan kaçak binaların arkasında kimlerin olduğu ortaya çıktı. Sen ne kadar saklarsan sakla ortaya çıkar. Biz gecekondu mahallelerine çok yatırım yapıyoruz. Eğer inanarak bir gün dahi oruç tutuysanız lütfen onun hatırına bize artık iftira atmayın.

'Mühendislik sadece para kazanmak değil, insana hizmettir'

AK Parti’li meclis üyeleriyle yaşanan tartışmada Genç, “Mühendislik sadece cebine para koymak için yapılmaz. Mühendislik insana hizmettir. Ayazağa’da o gariban insanların daha planları askıdan inmeden, yanınıza çantacılarınızı peşinize takıp onları kandırmak mühendislik değildir. Vadiistanbul’un, 1453’ün planları yapılırken bu garibanları siz kendi kaderlerine bıraktınız. Gecekondu mahallelerine yatırım yapıyorsak orada yaşam devam etsin diye yapıyoruz, oralar bir gün kaldırılsın diye yapmıyoruz” dedi.

'Sizi rahatsız eden Sarıyer halkının bana yüzde 60 desteği'

Sözü Kültür Merkezi’ne ve Sarıyer Belediyesi’nin hizmet binasına getiren Genç, AK Parti grubuna “Bu bina yapılırken dosyaların, evrakların nasıl saklandığını siz çok iyi biliyorsunuz. Ben alın terimle yapıyorum tüm bu çalışmaları. Sarıyer halkının paralarının bir kuruşuna dahi dikkat ediyorum. Sizi rahatsız eden noktayı ben biliyorum. Sizin rahatsızlığınız Sarıyer halkının yüzde 60’ının desteğini almamız” diye konuştu.

Bu haber toplam 4216 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT