Süheyl Batum'dan anayasa paneli

Süheyl Batum'dan anayasa paneli
CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen seri panellerden dördüncüsü Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Sarıyer Manşet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Cemal Beşkardeş'in panel ile ilgili izlenimleri...

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen seri panellerden dördüncüsü olan “Yeni Anayasa” konulu panel 25 Aralık 2011 Pazar gününde Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde rekor bir katılımla gerçekleşti. Başta Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu ve Çalışma Kurulları Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla yapılan toplantıya ilgi o denli büyüktü ki salonda ayakta durulacak dahi yer kalmadı.
CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum panelde yaklaşık 2,5 saat süren bol açıklamalı ve renkli bir konuşma yaptı, sık sık beraberinde getirdiği belgeleri gösterdi ve kendisine yöneltilen onlarca soruya net, doyurucu cevaplar verdi.
Batum, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 5 ya da 7 yılda mı yapılacağı tartışmaları konusunda 2007 yılında çıkarılan yasayı ve tek maddelik değişikliği belgelerle gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde uygulanacak görev süresi için Başbakan Erdoğan’ın sağlık sorunlarına göre karar verileceğini belirtti. Bu seçimin “Pensilvanya’dan gelecek icazete göre” yönlendirileceğini ileri sürdü.



Batum sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün yürürlükteki yasal duruma göre Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL yedi yıl için seçilmiştir. Şimdi AKP Meclis Grubu olarak buna yeni bir statü getirerek süreyi beş yıl yapmaya çalışıyorlar. TBMM Anayasa Komisyonu’nda yapmış olduğumuz 15 maddelik ve tüm üyelerce imzalanan bir mutabakat sözleşmesinde çok önemli 3 maddeyi kabul ettirdik: Şöyle ki, 1.Anayasa maddeleri ile ilgili kararlar komisyonda oy birliği ile alınır; 2. Komisyon üyesi MV’den biri dahi kabul etmediği sürece kabul edilemez; 3. Yeni Anayasa maddelerinin her biri komisyondan oybirliği ile çıktıktan sonra dahi Meclis Genel Kurulu’nda da oybirliği ile kabul edilmesi halinde yasalaşacaktır. Yani, Anayasanın hiçbir şekilde değiştirilemez maddelerini böylelikle kabul ettirmiş olduk. Çünkü kanun komisyonlarından çıkmış olsa dahi sonradan ilaveler yapılan yasalar vardır ki biz CHP Anayasa Komisyonu üyeleri olarak bunların önüne geçtik.”


 
Katılımcıların kendisine Anayasa değişiklikleri ile ilgili olarak sordukları her soruya Batum hemen cevap verdi. Yaklaşan CHP Kurultayı sürecinde en önemli konunun tüm Parti Örgütü tarafından geniş katılımla hazırlanmakta çoğulcu, çağdaş, katılımcı ve demokratik bir Yeni Tüzük’ün oylanarak kabul edilmesi olduğunu vurguladı
 
Panel’deki Büyük Yanlış: Şef İsmet İNÖNÜ Unutuldu
CHP Gençlik Kolları’nın 2. Cumhurbaşkanı ve CHP eski Başkanı Milli Şef İsmet İNÖNÜ’nün bugün Ölüm Yıldönümü olduğunu hatırlatması üzerine Süheyl BATUM “siyasi yoğunluktan parti büyüğümüzün ölüm yıldönümünü unuttuk” dedi. Ardından Gençlik Kolları bir slayt gösterisi yaptı.

Bu Slayt Gösterisinde Belediye Başkanı Şükrü GENÇ ile CHP İlçe Başkanı Mehmet DENİZ’in Sarıyer İlçesi çalışmalarında birlikte çekilmiş olan resimleri sunuldu.

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum