Siyaset çözüm sanatıdır

Siyaset çözüm sanatıdır
1994-1999 yılları arasında Sivas’ın Ulaş İlçesi’nde belediye başkalığı yapan ve yaptığı hizmetlerle bölgede dikkat çeken Hüseyin Gülkanat, CHP İstanbul 2. bölge milletvekili aday adayı oldu.

Sarıyer Manşet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan ve gazetemizin sorularını yanıtlayan Gülkanat, Türkiye’nin geleceği için herkesi 12 Haziran’da CHP’ye oy vermeye davet etti. Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Türkiye’de halkın iktidarının kurulacağını söyleyen Gülkanat, “Cami de benim Cemevi de benim. CHP ayrışmayı bitirerek bu ülkede birlikteliği sağlayacak. Üreterek tüketip, hakça kazanıp hakça paylaşacağız” dedi.

CHP iktidarı ile birliktelik sağlanacak
Türkiye Cumhuriyeti hepimizin evidir. Burada iyi veya kötü birlikte yaşamak mecburiyetindeyiz. İnsanları bölgecilikle mezhepçilikle siyasi görüşleriyle ayırt edip sıkıntıya sokmak bana göre yanlıştır. Hepsini kazanmak lazım. Herkesin bana oy vermesi ve ya benim siyasi düşüncemde olması gibi bir kaide de yoktur. Öyle olduğu zaman krallık olur. İnsanların inancı partisi ne olursa olsun o bizim vatandaşımızdır onun derdi de benim derdim olmalı sevinci de benim sevincim olmalıdır. Eğer böyle yaparsak o zaman biz birlik ve beraberliği pekiştiririz. Türkiye’yi dünya devletleri içersinde her alanda en güzel yere oturturuz. Bölücülük yapmakla mezhepçilik yapmakla biz dünyaya maskara oluruz.

Camide benim cem evi de benim
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu benim 30 yıllık arkadaşım. Dört dörtlük dürüst bir insan. Sivas Ulaş’ta belediye başkanlığı yaparken faziletlilerle aram çok iyiydi. Beraber cumaya giderdim. Cami de benim cemevi de benim. Eğer ilçemde kilise varsa o da benim. Oradaki vatandaşta benim vatandaşım.

CHP bu ülkenin temel taşıdır
Her şeyden önce CHP bu ülkenin temel taşıdır. Bu ülkeyi kuran partidir. Biz birbirimizi sevmek mecburiyetindeyiz. Sevgi varsa bir yerde blrlik mevcuttur. İngiliz Başbakanı Churchill’in deyimiyle, nasıl olurda bir avuç baldırı çıplak Türk bize bu sıkınıtıları yaratır. O baldırı çıplak dediği Türkler sevgiyle saygıyla Mustafa Kemal’in etrafında toplandılar. Eğer o sevgi saygı olmasaydı o birliktelik sağlanmazdı. O gün bir avuç baldırı çıplak dediği insan muazzam silahı olan 7 devleti dize getirmiştir. Bugün de ülkemiz sıkıntıdadır. Sayın Kılıçdaroğlu ikinci Kemal’dir. Yine sevgiyle saygıyla etrafında kenetleneceğiz o 40 haremi grubunu tarihe gömeceğiz ki Türkiye’miz kurtulsun.

huseyingulkanaticeri1_283004075.jpg

Siyaset çözüm sanatıdır
Siyaset çözüm sanatıdır, çözümsüzlük sanatı değildir. Toplumsal yapıyı siyaseti çözüm sanatına yönlendirme aşamasında insanda cesaret, dürüstlük, bilgi birikimi olacak. Ben de bu bilgi birikimi mevcuttur. Bunu halkımın geleceği için seferber etmek mecburiyetindeyim. Kim doğru yapıyorsa onun peşinden gitmemiz gerekiyor. Ben Mavi Marmara olayıyla ilgili çok bilimsel bir çalışma yaptım. Seçim sürecinde bunu oraya çıkıp tüm gerçekleri anlatacağım.

Tüm birikimimle çalışacağım
İkinci bölgede oturuyorum. Turizm işi ile uğraşıyorum. 2007 yılında da 2.bölgede milletvekili adayıydım. O zaman Kılıçdaroğlu ile birlikte çalıştım. Sıralamaya girelim girmeyelim benim bir birikimim var. Eğer sıralamaya girersen insanları daha rahat aydınlatabilirim.

Milletvekili seçildiğinizde bu bölgeye neler vaad ediyorsunuz?
Mesela ben 20 senedir Türkiye tarımıyla ilgili bir çalışma yapıyorum. Ben mutlaka haftada bir gün köyüme gidiyorum. Ben belediye başkanıyken 4 sefer Avrupa’ya sırf tarım ve hayvancılıkla ilgili gezilerim oldu. Atatürk dönemini, Osmanlı dönemini hatta Selçuklular dönemindeki toprak konularıyla ilgili kitapları Türkçeye çevirttirdik. Bu konuda çok sayıda çalışmalarımız oldu. Tarımla ilgili Türkiye’ye aydınlık bir çağ yaşatacağız. Biz iktidar olursak devlet politikası olarak bu konuda çalışmalar yapacağız. İkinci bölgede öncelikle belediyelerin belli bir çalışması var. İktidar olarak belediyeleri aşıp kendi kendine program yapamazsınız. İşsizliğe çareyi bulursun ama asıl belli konulardaki çalışmaları belediyelerle beraber yapabilirsiniz. Turizmci olduğumdan dolayı Türkiye genelinde servis araçları dünyada S plakalıdır. Türkiye’de bunu yapamadılar. Servis çekenlerin hepsi sömürülüyor. Seçilirsem ilk işim S plakayı getirip herkesin hak ettiğini kendisine vereceğiz.

12 Haziran’da insanların CHP’ye oy vermesi için neler söylemek istersiniz?
CHP’nin vizyonu Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte değişti. Sayın Başbakan’ın söylemleri gündemdi, Sayın Baykal ve diğerleri de o gündemin peşinde yorum yapıyordu. Ama Sayın Kılıçdaroğlu şuan gündemi belirliyor. Tayyip Erdoğan ve diğerleri de gündemi yorumluyor. CHP’nin aile sigortası projesi yadırganıyor. 5 yıl önce işsizlik sigortası yoktu. Getirdiler formlarını kurdular. Fonlardaki paraları kendi yandaşlarına dağıttılar. Bunun hesabı sorulacak. Avrupa’da aileye çok önem veriliyor hâlbuki Türk milleti aileye çok önem veriyor. Devlet aile sigortasıyla ev hanımlarına emekli olma fırsatı sunuluyor. Kılıçdaroğlu neden millete kömür dağıtılsın neden makarna verilsin diyerekten böyle bir projeye başladı.

CHP Türkiye’nin sıkıntılarına sürekli çare olmuştur
CHP Türkiye’nin ne zaman sıkıntıları olmuşsa çare olmuştur. CHP halkın iktidarını ve hukukunu gasp etmemiştir. Halkın sırtından geçimini temin edip halkını sömürmemiştir. Ülkesini dışarıya peşkeş çekmemiştir. Hep onurunu korumuştur. Milli duygularıyla hep ayakta kalmasını sağlamıştır.

Sizi diğer adaylardan farklı kılan nedir?
Her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli vardır. Ben daha fazla halkın içersindeyim. Ben herkese yardımcı olmaya çalışırım. Sivas’ta hastaneye gelen beni arıyor, İstanbul’a gelen yardım için beni arıyorlar. İnsanları mutlu etmek benim çok hoşuma gidiyor. Üretmeden tüketmeyi sevmiyorum. Üreterek tüketelim kazanarak hakça paylaşalım.

Hüseyin Gülkanat kimdir?
64 yaşındaki Hüseyin Gülkanat  İstanbul Üniversitesi Ticari İlimler Yüksek Okulu Maliye ve Muhasebe bölümünden 1972 yılında mezun oldu. 1994-1999 yılları arasında Sivas’ın Ulaş İlçesi’nde belediye başkanlığı yaptı. Başarılı bir şekilde belediye başkanlığını yürüterek Ulaş’ta halkın sevgisini kazanan Gülkanat,  daha sonra İstanbul’da Ulaşlıların Sivil Toplumu Destekleme Dernek Başkanlığını yaptı. Aynı zamanda İstanbul’da Sivas Platformu’nun kurucusu olan Gülkanat’ın din ve tarih konusunda araştırmaları ve çalışmaları var. Tarım alanındaki uzmanlığı ile de dikkat çeken Gülkanat, bu konuda Avrupa’yı da gezerek bilimsel çalışmalar yaptı.

Bu haber toplam 3094 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT