Şiddete karşı dans edecekler

Şiddete karşı dans edecekler
Sarıyerli kadınlardan 14 Şubat Sevgililer günü için anlamlı organizasyon...

 

Mimar Ayşe Ünlü’nün öncülüğünü yaptığı organizasyonda Sarıyerli kadınlar 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kadına uygulanan şiddeti protesto etmek için dans edecek.
 
Çok sayıda kadının katılması beklenen ve İstinye Park’ta gerçekleştirilecek etkinliğin organizasyonunda yer alan Ünlü, “V-Day Hareketi olarak bilinmen bu olay ABD’de 15 yıldan beri devam ediyor, Türkiye’de ise ilk kez yapılacak. Kadıköy ve Beşiktaş’tan sonra Sarıyer’de de biz örgütlendik. 14 Şubat’ta tüm kadınları “şiddete hayır” dansı yapmak için İstinye Park’a bekliyoruz” dedi.

dansic.jpg
 
V-Dar Hareketi kampanyasının konsepti: “Her üç kadından birinin şiddeti deneyimlediği istatistiğini hesapladığınızda, dünyada bir milyonu aşkın kadının şiddetten etkilendiğini görürsünüz. V-Day'in 15. yıldönümünde bir milyon kadını ve onlara değer verenleri bu şiddete son vermek için sokağa çıkmaya, yürümeye, dans etmeye ve taleplerini yükseltmeye çağırıyoruz. V-Day, kolektif gücü ve sınırlar ötesi dayanışmayı tüm dünyanın görmesini istiyor."

V-Day Hareketi; "küresel bir direniş, dansa davet, kadınlara ve erkeklere tecavüz ve tecavüz kültürü sona erene kadar statükoyu reddetmeleri için bir çağrı, kadınların mücadelesinde bir dayanışma hareketi, kadın ve kız çocuklarına yönelik verili şiddetin kabulüne bir itiraz, yeni bir zaman ve yeni bir varoluş biçimi" olarak tanımlıyor.

Yer : İstinye park – Ana aktivite Alanı 
Saat 12:00 : Toplanma
Saat 12:30 : Müzik ve Son Provalar –
Saat 13:00 : EYLEM (1 Milyar Yükselen Dans Koreografisi)

Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT