Kent Konseyi paneline bir kişi bile gelmedi

Belediyeyi düğün telaşı sarınca Kent Konseyi'nin toplantısı unutuldu.
Neredeyse tüm belediye personeli yarın yapılacak olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in kızının düğün hazırlıklarına yoğunlaşınca Kent Konseyi’nin toplantısı unutuldu.



Belediye tarafından duyuru yapılmayınca Sarıyer Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen ‘İnsan Hakları Bağlamında Kadın Hakları Paneli ’ne konuşmacıların dışında hiçbir izleyici gelmedi. Özel kalem dahil neredeyse tüm çalışanların Koru Park’ta yapılacak düğünün hazırlıklarında olduğu öğrenildi.
 
Sarıyer’de komedi gibi bir olay yaşandı. Perşembe günü 13.00’de Kent Konseyi tarafından “Kadın Hakları” ile ilgili bir panel düzenlenecekti. Kent Konseyi sosyal medya üzerinden 1 hafta öncesinden duyurusunu yaptı. Saat 13.00’te Sarıyer Kültür Merkezi’nde yapılacak olan panelin konuşmacıları Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanvekili Av. Süreyya Turan ve Emekli Hakim ve Av.İzzet Doğan ile panelin yöneticisi Av. Meral Umut Akarca vaktinden önce gelip, izleyicilerin salonu doldurmasını beklediler. Ancak bu beklemenin sonunda tam bir hayal kırıklığı yaşandı. Panele tek bir kişi bile gelmedi.


Düğün telaşından panel unutulmuş!
Skandalın nedeni ise komediyi aratmayacak cinsten. Tüm belediye personelinin 13 Eylül Cuma günü yapılacak olan Şükrü Genç’in kızı Gülnazar Genç’in düğün hazırlığında olduğu ve bu nedenle panelin unutulduğu ortaya çıktı.
 
Panelistler ilgisizliğe tepki gösterdi
Panelin moderatörlüğünü yapan Av. Meral Umut Akarca, izleyici olarak Kent Konseyi üyelerinin bile gelmemiş olmasını eleştirip, “Konu ülkemiz insanları için çok önemli. İnsan hakları, kadın hakları ve kadına 4uygulanan şiddet konusunda bilgi verecektik. Çünkü kanunlar değişti, insanların yasal haklarını ne şekilde araması gerektiği konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Ama ne yazık ki sonuç ortada. Eğer bir kutu da çamaşır deterjanı hediye edilmiş olsaydı kadınlarımız panel izlemeye gelirlerdi” diyerek, gösterilen ilgisizliğe olan tepkisini dışa vurdu.
 
Belediye duyurmadı
Kent Konseyi görevlisi Kübra Küçükerden de, panel için sosyal medya aracılığıyla duyuru yaptıklarını ancak cep mesajlarını Sarıyer Belediyesi Özel Kalem’in geçilmesi gerektiğini söyledi ve Kent Konseyi’nin özel parası olmadığı için de caddelere pankart asamadıklarını belirtti. Bu arada Belediye’den her zaman cep mesajları geçilerek bu tür etkinliklerin duyurulduğu ancak bu kez kimseye böyle bir mesaj gelmediği öğrenildi.

Şükrü Genç 'Kent Konseyi’ni aktif çalıştırmalıyız' demişti 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kent Konseyi’nin genel kurul toplantısında yaptığı açıklamada “Ben, Kent Konseyi’ni çok önemsiyorum. Kent konseyleri aktif olarak çalıştığı takdirde yerel yönetimlerin çok daha rahat hizmet verebilmesi söz konusudur” demişti.  Bu skandal toplantının ardından Şükrü Genç’in Kent Konseyi’ni ne kadar önemsediği de su yüzüne çıkmış oldu. 

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri