Sedat Özsoy, 'İstikrar sürsün' dedi

Sedat Özsoy, 'İstikrar sürsün' dedi
Sarıyer’in eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy’dan gündeme bomba gibi düşecek önemli mesajlar…

   SARIYER MANŞET GAZETESi / ÖZEL RÖPORTAJ  

Özsoy: “Türkiye 9 yıldır önemli bir istikrar yakaladı. Tek dileğim bu istikrarın devam etmesidir” dedi.

Uskurmruköy’de denk geldiğimiz Sarıyer’in eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy ile yaklaşan genel seçimler öncesinde Sarıyer Manşet Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Gazetemizin sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz’ı İBB’nin Uskumruköy’de yaptırdığı spor tesislerini gezdiren Özsoy,  yaklaşan genel seçimler öncesinde önemli mesajlar verdi. AK Parti’nin hizmetlerini beğendiğini söyleyen Özsoy, “9 yıllık süreçte yapılan çok önemli hizmetler var. Halkımız zaten bunu görüyor. Türkiye bir istikrar yakaladı. Tek dileğim bu istikrarın devam etmesidir” dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul ve Sarıyer’e yaptığı önemli hizmetler hakkında da büyük bir övgüyle bahseden Özsoy, önümüzdeki dönem görev verildiği takdirde beraber çalışmayabileceklerini de belirterek, tüm Sarıyerlilere önemli bir mesaj verdi.

Köylere yapılan bu tür yatırımları nasıl buluyorsunuz?
Ben bu tür hizmetleri gerçekten destekliyorum. Şuanda Garipçe Köyü’nde de yakında yapılacak, Rumeli Feneri’nde var o ihya edilecek, Zekeriyaköy’de benim başlattığım yapılması gereken çok büyük bir kompleks var. Yüzlerce genç bu sahalarda top koşturuyor, onları seyreden gençler geliyor, onların önü açılıyor. Büyükşehir bu konuda iyi bir yatırım içinde.

Eski bir belediye başkanı olarak Kadir Topbaş’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?
Kadir Topbaş’ın İstanbul’a büyük hizmetleri var. Bunu taktir etmemek büyük hata olur. Kendisiyle de zaman zaman bir araya geldiğimizde fikirlerimizi beyan ediyor sağ olsun o da bizi destekliyor. Gönül arzu eder ki birlikte bir çalışma ortamı yakalayıp, Sarıyer adına en iyi hizmetleri yapabilmek gaye ve amacımdır. Benim siyasi hayatımda şahsi olarak hiçbir beklentim olmamış hep toplum adına olmuştur.  Nasıl bir çivi daha fazla çakarız hep bunun peşinde oldum. Şuan siyasetten uzağım ama önümüzdeki günlerde neler olur bilemiyorum. Bunu da tabii ki çalışkan insanlarla, bu anlayışı gören insanlarla bir arada çalışmak bölge ve ülkeye her zaman için büyük faydalar sağlar düşüncesini taşıyorum. Genel seçimlerden sonra 3 senelik bir dönem içeresinde yerel seçimler için hazırlıklar başlanacaktır.

Önümüzdeki yerel seçimlerde de belki bir düşünceleriniz vardır. Kadir Bey’in bir teklifinde belediye başkanı olarak beraber çalışma durumunuz olabilir mi?
Tabi ki, neden olmasın. Amacım benim Sarıyer’e ve bölgeme hizmet etmek. 30 yıllık siyasi hayatımda bilgi birikimim oldu, bunu da başkanlık yaptığım dönemde halkıma kanıtlamış olduğumu zannediyorum. O nedenle de burada bir siyasi parti ayrımı değil, önce bir hizmete bakmak lazım. Sarıyer’imiz bence Türkiye’nin İstanbul’un en nadide köşelerinden bir yer. Böyle bir görev gelirse herhalde oturur karşılıklı bir görüşmeyle bir çıkış noktası buluruz diye düşünüyorum.  Böyle bir görevi kabul etmemek bize yakışmaz, hizmetten kaçmak olur. Şuan siyasetten uzağım ama gün gelir ne olur onu zaman gösterecek. Kadir Bey’i hizmetlerinden dolayı çok destekliyorum. İstanbul’da dolaşan insanlar yapılanları açıkça görüyor. Birlikte olursak hizmet yapanın yanında, bizim de bir katkımız olursa ne mutlu bize.

sedatozsyoiceri1_227080444.jpg

‘Başkanım bizi bırakma’ diyorlar kayıtsız kalamam
Bu ülke hepimizin. Yetişen gençlerimize bu ülkeyi devredeceğiz. Ne kadar güzel hizmetler onlara bırakırsak o kadar faydalı olacağımızı düşünüyorum. Şahsım olarak tabii ki gerçekten bilgi birikimimiz geniş çapta. Bunu da halka yansıtmaktan mutlu olurum. Hala biz sokaklarda yürürken ‘Başkanım bizi bırakma’ diyerek büyük bir ilgi var. Halka kayıtsız kalamazsınız, biz onlarla beraber yetiştik. Kazanamayacağım bir seçime bundan sonra girmek istemiyorum. Faydalı olabilmek için seçilmeniz gerekiyor.

Büyükşehir’in Sarıyer’e yaptığı yatırımlar konusunda neler söylemek istersiniz?
Sarıyer eski Sarıyer değil. Gelişmeye çok müsait. Zekeriyaköy, Uskumruköy her taraf inşaat halinde. Zamanla buralara hep insanlar yerleşecek. Zaten Sarıyer’de en büyük sıkıntı ulaşımdı.  Tünel’in açılması ve çevreyollarının desteklenmesi ile inanıyorum ki Sarıyer’e tekrar yerleşim için insanlarımız geleceklerdir. Bu da Sarıyer’in değerini arttıracaktır. Büyükşehir’in bu yatırımları da zamanla çoğalacaktır diye düşünüyorum. Kadir Bey ile son görüşmemizde de bu konulara çok önem verdiğini, yatırımların yapılmaya devam edeceğini söyledi.

Sarıyer’de 2 yıllık bir belediye var. Bir belediye başkanı olarak belediyenin çalışmasını değerlendirir misiniz?
Benim dışarıdan tenkit veya takdir etmem yanlış anlaşılır. Onun kararını seçim sonucunda kararını veriyor. İsterim ki başarılı olsunlar, Sarıyer adına iyi hizmetler yapsınlar. Çünkü zaman o kadar çabuk geçiyor ki. 2 seneleri geçti bile. Bizim şahsi fikirlerimizin yanında halkımızın fikirleri önemlidir. Ben arkadaşlarımızın Sarıyer adına biraz daha mücadele sarf etmelerini diliyorum.

CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin hizmetlerinin engellendiğini düşünüyor musunuz?
Bu engellemelerin olabileceğini düşünmüyorum. Türkiye’de eğer önünüzdeki iktidarlar sizin partinizden değilse hep suçu oraya doğru yönlendirirsiniz. Benim önümü kesiyor der dururlar. İş bilen insanlar bunu söylemez, işi yaparlar. Toplum adına yaptığınız her işte halk da sizin yanınızda olur kopartır alırsınız. Ben 5 senelik görevimde de bunu yaptım ve başarılı olduğuma da inanıyorum.  Seçim öncesi verdiğiniz sözleri önünüze yazacak, koyacaksınız. Bu işe talip olanlar ona göre sözler verir. Ben yapmak istiyordum da engelleniyorum deme hakkına sahip değilsiniz.  Ben inanıyorum ki belediye başkanları haklı oldukları hizmetleri yapmakta hürdür, hiçbir şey olmazsa halkı arkama alırım o hizmeti yine alırım.

Genel seçim sürecindeyiz ülke genelinde nasıl bir tablo görüyorsunuz?
9 senelik bir süreç var. İktidara gelindiği gün ile bugüne bakılması gerekiyor. Aradaki değişime bakmak lazım. 9 sene az bir zaman değil. Bu süre içerisinde ülkede de çok büyük değişimler oldu. Yapılan çok iyi işler var. Her şey dört dörtlük tabii ki olmaz. AK Parti’nin yine birinci parti çıkacağını düşünüyorum. Ama tek başına anayasayı değiştirecek çoğunluğu yakalayıp yakalamayacağını şuan için söylemek zor. Halk başarıyı görüp başarıya oy veriyor zaten. Şuanda yapılan hizmetler bu gerçeği ortaya koyuyor. Siyasetin en önemli noktası istikrardır. Türkiye’de her zaman tek başına iktidarlar başarılı olmuştur. Koalisyonların Türkiye’de aksayan yönleri çok olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana bakıldığında Menderes, Özel ve son Tayyip Bey’in atılımlara bakıldığında bunlar çok önemlidir.

Türkiye’de bir istikrar var bunun devam etmesi lazım
Koalisyonlarda fikir birliği olursa faydalı olunabiliyor ama maalesef Türkiye’de bu birlik ve beraberlik sağlanamadığından başarı gelmiyor. İstikrar bu ülkeyi ayağa kaldırır. İnşallah bu ülke istikrarsız günleri bir daha yaşamaz. Düze çıkılması için istikrarın sekteye uğramaması lazım.

Tayyip Erdoğan’ın iki şehir ve kanal projesini nasıl buldunuz?
Büyük düşünmek çok güzel bir şey o yönde çok destekliyorum. Ama bunların hepsi bir altyapı çalışması yapılması gerekiyor. İyi incelenip, bölgeler adına iyi kararlar verip öyle başlanılması gerekiyor. Panama ve Süveyş kanalları da ayını sistemlerle yapılmış bugün o ülkelere büyük değerler katıyor. Bizim ülkemizde boğaz trafiğinde bir gün geliş bir gün gidiş var. Onlarca gemi geçiş için sıra bekliyor. Büyük projeler olması gerekiyor, biz yanındayız.

Önümüzdeki günlerde böyle bir ortam sağlanırsa AK Parti’ye geçme durumunuz var mı?
Tabii ki, neden olmasın. Dediğim gibi siyasetin biraz uzağındayım. Dinleniyorum, işlerimle uğraşıyorum. Hayatımın en önemli 30 yılını siyasete adadım hiçbir şey beklemeden hep karşılıksız. Biraz kendimi toparlıyorum şuanda. Daha 3 sene var yerel seçimlere günü geldiğinde otururuz, şartlarımız karşılıklı uyumlu olursa Sarıyer’e hizmet etmekten şeref duyarım, mutlu olurum.

Sarıyer ile ilgili seçim tahmininizi alabilir miyiz?
Sarıyer çok değişken bir yerdir. Sarıyer’e siteler vasıtasıyla yeni gelen çok insan var. Genel seçimlerle yerel seçimleri birbirinden ayırmak lazım. Evet, parti yarışları oluyor ama şahıslar adına da ayrı bir yarış olabiliyor. Dengeler çok çabuk değişebiliyor. Bu seçimde çok daha farklı şeylerin olacağını düşünüyorum.  Yapılan hizmetleri halk kesinlikle göz önünde tutacaktır ve kararını o yönde verecektir.

Bu haber toplam 1929 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum